Политиката на Европейския съюз и НАТО на Балканския полуостров заплашва

...
Политиката на Европейския съюз и НАТО на Балканския полуостров заплашва
Коментари Харесай

Русия: Действията на ЕС и НАТО на Балканите дестабилизират Европа

Политиката на Европейския съюз и НАТО на Балканския полуостров заплашва сигурността на Стария континент, сподели съветският външен министър Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

Първият посланик на Москва пред гръцки вестник съобщи, че политическият блок и военният съюз извиват ръцете на страните в Югоизточна Европа. "На тези страни се слага ултиматум. "Трябва да решите дали сте с Москва, или с Брюксел и Вашингтон ", разяснява той. "Това прокарва нови разграничителни линии във взривоопасния регион и подкопава сигурността в цяла Европа ", сподели още министърът.

За образец Лавров уточни Македония. "ЕС и Съединени американски щати форсират Скопие да одобри допустимо най-скоро време Преспанското съглашение, с цел да може балканската страна да стане член и на Европейски Съюз, и на НАТО. Това че референдумът на 30 септември за новото име на Македония (който нямаше наложителен характер) се провали, няма значение ", сподели още дипломатът. "Тази припряност е подбудена от мощното предпочитание на кръгове във Вашингтон Македония да бъде завлечена в НАТО ", уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР