Политиката на британския премиер Борис Джонсън за борба с COVID-19

...
Политиката на британския премиер Борис Джонсън за борба с COVID-19
Коментари Харесай

Гардиън: Политиката на Борис Джонсън за борба с COVID-19 не върши работа

Политиката на английския министър председател Борис Джонсън за битка с COVID-19 не прави работа, написа в публицистичен материал в. " Гардиън ". Премиерът наподобява е отегчен от политиката за битка с пандемията и си мечтае за по-малко мрачни времена. Той би трябвало да се концентрира върху рецесията на днешния ден, а не да си фантазира за бъдещето, акцентира английското издание, представено от Българска телеграфна агенция.

От речта на Джонсън на годишния конгрес на Консервативната партия тази седмица стана ясно, че него го интересуват повече фантазиите за времето след пандемията, в сравнение с ограниченията, които би трябвало да се вземат за зимния интервал. Той е отегчен от Коронавирус и няма самообладание да продължи с един по-малко тъмен стадий на премиерския си мандат. Нищо чудно, че хората са комплицирани и смутени. Многобройните противоречащи си послания на държавното управление се отразиха отрицателно върху груповата взаимност и не доведоха до триумфи в публичното опазване на здравето, отбелязва вестникът.

Правителствата разполагат с необятен набор от ограничения и разнообразни степени на задължаване на жителите при битката с пандемията, като се стартира с цялостна карантина и се стигне до ограничаващи ограничения на локално равнище, като се тръгне от призоваването за съблюдаване на разпоредбите и се стигне до превръщането им в закон. Борис Джонсън опита всичко това, само че без да има някаква стратегическа концепция. Резултатът е безпорядък: противоречащи си послания, неразбираеми инструкции и неуспех при ограничението на разпространяването на вируса. Броят на инфектираните се усилва в съвсем всички региони, в които ограничаващите ограничения бяха засилени, а критериите за използване на тези ограничавания са неразбираеми, написа " Гардиън ".

Затрудненията на държавното управление да се оправи с ковид имат политически аргументи. Колебанието на Джонсън докара до закъснение с въвеждането на карантината при първата вълна на COVID-19. Този избор бе директно обвързван с характера на Джонсън, който постоянно бяга от отговорност, бяга от сложните решения, подценява детайлите и разказва света подобен, какъвто на него му се желае да бъде, а не какъвто е в реалност, обобщава " Гардиън ".

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР