Политиката би трябвало да е упражнение за сериозни хора и

...
Политиката би трябвало да е упражнение за сериозни хора и
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Кремъл и ДС разработват план, агентите им говорят от години за президентска република

" Политиката би трябвало да е упражнение за съществени хора и държавници. Политиците би трябвало да дават решения. Изборите са доста ясни - или ще ни оставят в ръцете на източни империи, или ще продължим евроатлантическия си път ". Това съобщи президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) пред Нова ТВ. 

" Не е демократично в изборни акции борбата да е единствено междуличностна. Tя би трябвало да е ценностна. Всеки с егото си би трябвало да направи стъпка обратно, с цел да имаме работещ парламент, участие в Шенген, в Еврозоната и в богатия свят. Лидерите може да не са в идващото държавно управление, а то да бъде програмно. Нашите институции, влизайки в Еврозоната, ще работят на друго равнище. Кремъл и Държавна сигурност създават проект. Агентите им, които са се скрили зад една или друга медия, приказват от години за президентска република. Не ни би трябвало супер водач, който да коли и да беси, а работещи институции. Вие знаете ли името на президента на Швейцария? Аз не го знам, тъй като се сменя всяка година, само че машината на институциите там работи съвършено ", разяснява Плевнелиев. 

" В политиката има морал. Едно служебно държавно управление не може да прави всичко. Не е морално да се сменя държавната администрация. Колко пъти я изчегъртаха към този момент? На кого оказва помощ това? Истината е, че през 3 месеца се сменят ръководители на институции. Чaка ни доста тежка 2023 година в международен проект. Стига с това злословене на България, дайте да се съберем, с цел да сме най-хубавите на Балканите през 2030 година ", сподели още Росен Плевнелиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР