Политикът и бивш министър на финансите - Георги Кадиев, написа

...
Политикът и бивш министър на финансите - Георги Кадиев, написа
Коментари Харесай

Кадиев сезира Гешев за сделка на Топлофикация-София, която ощетява общинското дружество с над 2 млн. лв.

Политикът и някогашен министър на финансите - Георги Кадиев, написа пост във Facebook, с който осведоми, че е сезирал основния прокурор за съмнителна договорка.

ЕТО КАКВО НАПИСА КАДИЕВ:

Във връзка с днешното изказване на гл.прокурор Гешев, че главен приоритет на прокуратурата е битка с корупцията във висшите етажи на властта, подадох сигнал до него за евентуална корупционна договорка с присъединяване на Топлофикация-София ЕАД, водеща до вреда за общинското сдружение, респективно всички столичани, от към 2.16 млн.лв.

Сделката е толкоз нескопосана и съшита с бели конци и толкоз очевидно увреждаща интереса на Топлофикация-София, че, също като в тази ситуация с хазарта, никой не би си разрешил това без глоба от принципала, т.е. Столична община.

Нали не мислим, че Комисията по
хазарта е решила да ощети бюджета със 700 млн.лв., без да знаят Борисов и Горанов?

Нали не мислим, че Топлофикация-София ще прави такива покупко-продажби, без да знае Фандъкова?

През 2015 година подадох сходен сигнал за нагласени покупко-продажби под пазарна цена против НЕК. Тогава вредата беше към 30 млн.лв. Подадох го до министър Петкова, тя сякаш го даде на прокуратурата и... нищо.

Съмнявам се този път да е друго, само че съм задължен да опитам. Впрочем, и работодателските организации подадоха сигнал по същия проблем.

Когато ви приказват за висока цена на тока, помнете- огромна част от нея се дължи на корупцията в системата. Така е и с еврофондове, и в опазване на здравето, правосъдна система и даже футбола. Затова обществото желае оставка.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР