Политика на живо: Канцлерът е изправен пред въпроси преди есенното

...
Политика на живо: Канцлерът е изправен пред въпроси преди есенното
Коментари Харесай

Конкретна криза в училищата: „Чист късмет“ предотврати „абсолютна катастрофа“, се казва в остър доклад

Политика онлайн: Канцлерът е изправен пред въпроси преди есенното изказване

Пазачът сподели, че е „ извънредно обезпокоително “ Образование Отделът на секретар Джилиан Кийгън не разбираше задоволително добре рисковете в учебните здания, с цел да „ резервира децата и личния състав в сигурност “. или евентуално рискови здания " и това вреди на тяхното обучение.

Критиката беше отправена от комисията в нейния отчет Състоянието на учебните здания, който се концентрира върху сериозните проблеми, породени от рисковия стоманобетон, обработен в автоклав (RAAC)..

Само дни преди завръщането си от лятната почивка, повече от 100 учебни заведения, детски ясли и колежи в Англия бяха известени от държавното управление на Обединеното кралство да затворят класни стаи и други здания, които съдържат застрашения от сриване материал. < /p> Каква е съответната рецесия?

Училища с „ остра потребност от помощ “

Комитетът сподели, че Министерството на образованието (DfE) не е могло да каже на своето питане какъв брой изследвания за идентифициране на RAAC са били извършени незнаен, какъв брой краткотрайни класни стаи са били предоставени на учебни заведения, наранени от рецесията, или кажете по кое време ще бъдат решени проблемите с съответния вид.

Докладът му предлага на отдела незабавно да приключи своята стратегия от профилирани изследвания, където RAAC се подозира, че ще откри цялостния обсег на казуса и ще бъде по-ясно по отношение на финансирането, което ще даде на учебните заведения за краткотрайни смекчаващи ограничения.

Председателят на комисията Мег Хилиър сподели, че е „ оттатък недопустимо “, че „ забележителна част деца “ учат в „ порутени или рискови здания “.

Тя добави: „ Изображенията на тавани на класни стаи, рухнали върху празни учебни бюра, оповестени през последните месеци, не са просто изпепеляващи обвинявания против влошаващо се учебно имение. < /p>

„ Те са смразяващи напомняния за безспорна злополука, избегната посредством чист шанс. “

Прочетете повече в Sky News:
Джеръми Хънт обмисля приключването на огромни преимущества
Лейбъристки народен представител ' уплашен' след напръскване на графити в офис

Изображение: Щети в главното учебно заведение Parks в Лестър

Правителството отхвърля констатациите на отчета

Даниел Кебеде, общоприет секретар на Националния учебен съюз, сподели: „ RAAC рецесията разкрива нелепостта да се остави толкоз огромна част от учебното имение да се разпадне. “

Но представител на DfE сподели: „ Ние не одобряваме оценката на комисията – държавното управление предприе бързи дейности в отговор на нови доказателства, с цел да идентифицираме и подкрепим всички учебни заведения с RAAC, с цел да подсигуряваме сигурността на учениците и учителите.

„ Сега събрахме отговори на въпросника от всички просветителни заведения в засегнатите региони. По-голямата част от тях нямат RAAC, а от тези, които имат, множеството дават образование лице в лице, като единствено дребна част от тях дават форма на отдалечено образование за къс интервал от време.

„ Бяхме ясни, че ще създадем всичко належащо, с цел да премахнем RAAC от имението на учебното заведение и колежа.

„ Ние работим в тясно съдействие с учебни заведения с RAAC, с цел да подсигуряваме осъществяването на ремонтни работи и спирането на образованието е сведено до най-малко.

„ Нашата стратегия за възобновяване на учебни заведения продължава да възвръща и обновява учебни здания в най-лошо положение, като първите 400 плана са определени предварително. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР