Политическото бъдеще на германската канцлерка Ангела Меркел ще бъде решено

...
Политическото бъдеще на германската канцлерка Ангела Меркел ще бъде решено
Коментари Харесай

Решават съдбата на Ангела Меркел днес

Политическото бъдеще на немската канцлерка Ангела Меркел ще бъде решено на срещата на водачите на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) през днешния ден, които ще се съберат да решат дали да одобряват съглашението за миграцията, което тя реализира в Брюксел, съобщи Ройтерс и Трафик Нюз.

Девет месеца след изборите, на които партията на Меркел загуби гласоподаватели в интерес на крайната десница, канцлерката беше принудена да се обърне към съседите си от Европейски Съюз, с цел да й оказват помощ да позволи спор с съдружните си сътрудници от ХСС, които се опълчиха на имиграционната й политика. Вътрешният й министър Хорст Зеехофер от ХСС, заплаши да стартира да връща мигрантите на баварската граница. Подобни ограничения съвсем сигурно ще доведат до разпадането на съдружното държавно управление.

На срещата на върха в Брюксел тази седмица водачите реализираха съглашение за делба на бежанци на доброволна основа и за основаване на следени центрове в Европейски Съюз, където да бъдат обработвани настояванията за леговище. Освен това Меркел разгласи, че е постигнала съглашение с европейски страни за връщане на бежанци. Унгария, Чехия и Полша обаче отхвърлиха това, напомня Ройтерс.

Баварският министър председател Маркус Зьодер съобщи, че дейностите на Меркел са в вярната посока, само че добави, че ще продължи да й оказва напън, с цел да получи повече информация за детайлностите.

Повечето анализатори чакат Меркел да остане на власт макар конфликта с ХСС, само че това евентуално няма да е последният случай, при който баварската партия се пробва да се разграничи от канцлерката, която счита за прекомерно центристка, отбелязва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР