Политическият цирк в София започна и искрено се надявам това

...
Политическият цирк в София започна и искрено се надявам това
Коментари Харесай

Борислав Иванов, който свали украинското знаме: Там не му е мястото

Политическият цирк в София стартира и откровено се надявам това да не продължи през цялата година, тъй като ни чака доста работа. Това съобщи в студиото на “Още от деня ” ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев във връзка митингите на “Възраждане ” и „ Спаси София “ пред общината и опита на сътрудника му Борислав Иванов да смъкна знамето на Украйна от фасада на постройката на “Московска ” 33. Според Георгиев по този начин двете политически обединения са стартирали предизборната си акция за локалните избори.

Той удостовери, че е получил поисканата от Иванов оставка като заместник-председател на Столичния общински съвет и като ръководител на Комисията по публичен ред и сигурност.



На живо в ефира на предаването Борислав Иванов акцентира, че е подал оставката си с молба тя да бъде гласувана на идната сесия на СОС.

" Така ще дам опция на сътрудниците да обяснят по какъв ред са поискали оставката ми ”, изясни той и добави:

“А смъкнах знамето, тъй като там не му е мястото. Не съм срещу нито Украйна, нито за Русия, просто на самото знаме не му е мястото там. ”

Георги Георгиев означи, че групата на ГЕРБ-СДС ще гласоподава оставката, а сътрудниците им от “Демократична България ” са декларирали поддръжката си.

“Единствената демонстрация на разсъдък в случката е, че през днешния ден си е подал оставката, само че той ще бъде освободен от всички управителни функционалности в общинския съвет. Нямаме потребност от такава помощ и няма по какъв начин да работим по подобен метод. Господин Иванов ще се раздели с всички управителни постове, доколкото ние имаме провомощия за това, тъй че може да се смята за факт ”, беше безапелационен той.





По мотив тежката злополука в София, при която почина 19-годишно момиче, Георгиев при помни, че през лятото СОС предложи редица решения за възстановяване на пътната сигурност.

" Лично аз предизвиках законодателна смяна, която е подкрепена от УС на Националното съдружие на общините, към този момент е разисквана с сътрудниците от групата на ГЕРБ в Народното събрание и следва да бъде прегледана, с цел да могат общините да употребяват личните си камери за трафик, с цел да глобяват нарушителите ”, акцентира той.

По думите му КАТ-София има три стационарни камери, а Столична община разполага с 600.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР