„Политическият елит на Европа очевидно не е научил урока, който

...
„Политическият елит на Европа очевидно не е научил урока, който
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Политическият елит на Европа не научи урока, даден му от европейските граждани

„ Политическият хайлайф на Европа явно не е научил урока, който му дадоха европейските жители на евроизборите в края на май. А те желаят смяна. Три дни европейските водачи заседават, без да намерят консенсус за разпределението на управителните постове. Пред очите ни се разиграва сериозен пазарлък за постове. Освен имената, които се въртят в рулетка, не знаем нищо за техните визии за смяна на Европейския съюз.

Ако желаеме да върнем доверието на европейците в европейските институции, би трябвало да обърнем този развой. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването в София на Регионална академия „ Европейската вероятност за Западните Балкани “. Организатор на академията е Българско учебно заведение за политика „ Димитър Паница “. Участниците в академията са от учебните заведения по политика в Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия.

По-рано пред публицисти вицепрезидентът разяснява, че в случай че отпред на Европейския парламент бъде определен ръководителят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев и постът висш представител на Европейски Съюз за външна политика бъде ангажиран също от социалист, това би основало много добър екип, който ще докара до съществени разбърквания в европейската управителна структура, в работата на институциите, в правенето на политики.

Вицепрезидентът уточни, че е оценка за българската страна фактът, че три български имена се спрягат за управителни постове.

За бъдещия български еврокомисар Илияна Йотова съобщи, че България продължава да прави една и съща неточност. Вицепрезидентът е уверена, че страната ни би трябвало да има няколко разновидността за еврокомисар, с цел да може най-после да уточни най-подготвения човек за най-хубавата позиция.

„ Вчера се намалиха цените на роуминга в страните от Западните Балкани, а от 2021 година таксите би трябвало да отпаднат изцяло. Така се надявам да паднат и стените сред страните в района, да има свободно придвижване на хора, съдействие и общи планове “, съобщи вицепрезидентът Йотова пред участниците в районната академия.

Вицепрезидентът е уверена, че мястото на страните от Западните Балкани е в Европейския съюз. Вицепрезидентът Йотова е безапелационна, че тематиката за разширението на Съюза не би трябвало да слиза от дневния ред на Европа. Илияна Йотова посочи водещата роля на България за европейската интеграция на Западните Балкани.

Според вицепрезидента не съществува алтернатива сред икономическо партньорство със Западните Балкани и политическо разширение. Илияна Йотова е уверена, че Берлинският развой не може да размени бъдещето действително участие в Европейски Съюз.

Вицепрезидентът уточни, че България би трябвало да бъде непрекъснат член на Берлинския развой, тъй като тя има визия за развиването на Западните Балкани, каквито уверения получи Илияна Йотова преди дни на срещите си на високо равнище в черногорската столица Подгорица.

Вицепрезидентът Йотова чака целите, запланувани за срещата на Берлинския развой в Познан след два дни, да получат по-конкретно развиване.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР