Политическият анализатор и енергиен експерт Илиян Василев написа коментар в

...
Политическият анализатор и енергиен експерт Илиян Василев написа коментар в
Коментари Харесай

Илиян Василев: Руското посолство у нас цени повече „Възраждане“ от БСП

Политическият анализатор и енергиен специалист Илиян Василев написа коментар в обществената мрежа Фейсбук във връзка митингите, проведени от „ Възраждане “ . Публикуваме го без редакторска интервенция:

Днес е сериозен ден за съветската пета колона. Тя би трябвало да покаже пред „ Посолството “ способността на КК, Нинова, Радев и сие, да активизират хора и да провежда „ всеобщи “ митинги, които да постановат дневния ред на Русия в българския политически живот. Всъщност видяхте едната част от главните представители на петата колона, на приема по случай Деня на суверенитета на Русия. Снимките от този банкет имат доста символно значение, тъй като тези групи от българското общество въобще не могат да дефинират границите на българския суверенитет по отношение на суверенитета на съветската страна. В главите им това са съвсем тъждествени понятия.

Колкото да не им се желае на Българска социалистическа партия – съветското посолство цени повече Възраждане от тях, тъй като са по нападателни. Българска социалистическа партия има остатъчен европеизъм, до момента в който на Москва в този момент и трябват политически камикадзета – Картаген /правителството/ би трябвало да падне непременно. На този стадий КК се задоволява с брутално говорене, а не с брутални дейности, тъй като в случай че прекрачи границите на часа ще бъде озаптен и „ полета “ към високата политика пресечен. Всъщност единствената причина да не бъде разследван е Гешев, който пък се пази от Радев – кръгово предписание.

За финансирането на тези митинги, тъй като по никакъв начин не са евтини. Ако организираме митинги ние, с изключение на за уредба не плащаме нищо. А КК би трябвало да заплати десетки рейсове, да обезпечи изхранване и спомагателна обосновка. А това са стотици хиляди лв.. Не е от дотацията, бъдете сигурни.

Не инцидентно проруските олигарси са комфортни канали през бизнеса си да финансират сходни митинги. За това и КК се хвали, че няма финансиране извън, а тя схемата е тъкмо тази – правиш бизнес с съветски компании, през които реализираш облаги, само че с ангажимента част от тези екстра облаги да инвестираш в петата колона. Подобни компании има значително – и не са единствено Лукойл или Газекспорт. Много сложни са за следене, тъй като парите не излизат от фирмени сметки, а от персоналните сметки и са в кеш. Има цяла група от други български компании и техните притежатели, които осъществят бизнес с Русия и който сега процъфтява около глобите. Правят стотици милиони в бизнес от ходатайство в двете направления сред Русия и Европейски Съюз.

За това през днешния ден, КК би трябвало да потвърди, какъв брой коства като политическа полезност. На този стадий оценката ще зависи от това какъв брой хора ще изведе /за това идват от цялата страна/ с рейсове. В обществените мрежи върви някаква гневна автореклама, по какъв начин структурите на Възраждане ще изведат десетки хиляди хора в София. За съпоставяне припомнете си митинга на Движение за права и свободи през 2020 година към Александър Невски.

В умозаключение – каквото и количество хора да изведат през днешния ден Нинова и Костадинов, София и България могат да изведат в пъти повече хора в отбрана на парламентарната република в Европейски Съюз и НАТО. Това към този момент бе потвърдено предишния петък. Ще го създадем отново когато е належащо. Може би още идната седмица. Ясно е, че от самото начало ще се пробват да дестабилизират България и минират обществения мир. Но има граници на въздействие на Русия, които не можем да допуснем.

Дори обединени Костадинов, Радев, Нинова и всевъзможни други левици, не могат да преобладават дневния ред на България. Радев скопостижно слезе от пиедастала на герой против корупция и сплотяващ президент, до обслужващ личен състав, който не може да овладее политическите си пристрастености. Вече бе потвърдено, че като началник във Военновъздушни сили е признат в лъжеложата „ Слънце Ориент “, на генералния консул на Русия Георги Гергов, която де факто работят като клетка на въздействие на Кремъл.

По тази линия е повдигнат с директно напътствие от Путин и през генерал-лейтенат от Службата за външно разузнаване на Русия – Леонид Решетников за български президент. „ Ложата “ на Гергов реализира директна връзка с съветски масонски ложи, намиращи се напълно под въздействието на Путин и на съветските специфични служби. Големият въпрос към Радев – сякаш даде клетва да служи на цялостен народ, само че в същото време е дал обет за служи на Гергов и съветските служби. В естествена страна това трябваше да приключи със съд за държавна измяна. В естествена.

Не забравяйте – оценката на днешния /не/успех на Костадинов се дава от реакцията на гражданското общество. Всичко, което той през днешния ден фанфари като „ гласът на България “ ще бъде опровергано от нас. Както доста пъти съм казвал – каквото и да прави, той си остава маргинал – точно като представител една ретроградна мощ – без бъдеще,без въображение, без сила на оптимизма.

Последната дума ще бъде наша. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР