Политическият анализатор и енергиен експерт Илиян Василев написа коментар в

...
Политическият анализатор и енергиен експерт Илиян Василев написа коментар в
Коментари Харесай

Анализатор: И от ЦИК вече се дърпат да поемат отговорност за това, че резултатите от изборите отразяват вота на гражданите

Политическият анализатор и енергиен специалист Илиян Василев написа коментар в обществената мрежа Фейсбук във връзка сериозните подозрения дали изборните резултати отразяват действителните гласове , подадени от българските жители. Вече излязоха данни, съгласно които единствено недействителните бюлетини са 45 000 при 9000 на предходния парламентарен избор. Публикуваме разбора на Илиян Василев без редакторска интервенция:

„ И от ЦИК към този момент се дърпат от това да поемат отговорност за това, че резултатите отразяват вота на жителите. Прехвърлят топката в РИК и СИК, те пък настояват, че мачът е завършил, недоволства на арменския поп.

Всичко потегли от хартиения избор и от отводът да се признае машинния доклад за гласоподаване, който изключваше опцията за неточност. Именно тъй като знаеха, че множеството хора ще предпочетат машинното гласоподаване, за това желаеха общ кюп на машинно и хартиено гласоподаване, с цел да потъне „ грешката “ в мащаба.

Грешно попълнени протоколи са всеобщо събитие, не регистрират гласове за партии, бяха показани неточности и те не са поправени.

А не отварят още веднъж чувалите – тъй като в случай че в един чувал се потвърди операция, този извод може да се екстраполира върху всички. Така ще падне мита за честните избори, идващият път ще бъдат изправени пред въпроса за легитимността и въобще за правото да управляваш с подобен избор.

Възможността за цялата тази пунтамара се дължи на тези, които въобще отиват да гласоподават с концепцията, че нещо могат да трансформират. Нали се досещате, че в случай че гласоподават единствено 20 %, няма да имат никаква легитимност и ще би трябвало да се промени изборното законодателство и правила, тъй че да се дадат гаранции за почтен избор.

Тези 60 % негласуващи не са идиоти – а невярващи.

И в този момент от ЦИК ще се заловен за последната сламка – тезата, че грешките не са огромни и не трансформират значително вота – забележете без въобще да имат разбиране за мащаба на грешките.

Тези 100 интелектуалци да бяха помислили за тези фундаментални проблеми, които подриват темелите на народна власт, общество, полезности. Иначе всички сме за Пловдив. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР