Политическият анализатор Боян Стефанов коментира споровете около бюджета на Здравната

...
Политическият анализатор Боян Стефанов коментира споровете около бюджета на Здравната
Коментари Харесай

Боян Стефанов: Във всеки областен град трябва да има поне по една болница, спешна помощ и реанимация

Политическият анализатор Боян Стефанов разяснява разногласията към бюджета на Здравната каса.

" Интереси големи сигурно има и е изцяло обикновено един министър председател и неговият финансов министър да се опитат да защитят своя бюджет. Всеки би го направил на тяхно място. Те обаче нямат свое независимо болшинство, разчитат на сглобка, разчитат на некоалиция и това, което допускам се крие зад думите на двете спорещи страни, е, че всеки се пробва да наклони везните натам, накъдето има повече благоприятни условия за влияние ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Сблъскват се правила. Защото то от времената на социализма, когато всичко е държавно, когато се ръководи централизирано, тогава не е имало обособена здравна каса. Когато влизаме в демократичната система, когато потегля приватизацията, ние сме организирали лечебните заведения като търговски сдружения. На всичкото от горната страна сме попаднали в огромна клопка, тъй като в случай че не сме удовлетворени от това състояние, представяте ли си какъв брой мъчно в някои общини би било те да бъдат преформатирани посредством разпродажба на търговски сдружения ", добави Стефанов. 

" В България има доста лечебни заведения още от едно време, само че в този момент популацията се е преместило към 4-5 огромни центрове. Огромни лечебни заведения като тази в Горна Оряховица или Свищов, които не са регионални центрове, само че имат голям сграден фонд, в Ковида видяхме, че в Свищов да вземем за пример няма нито един доктор. Трябва във всяка област да има най-малко по една прилична болница, доста мощна незабавна помощ и реанимация ", безапелационен е политическият анализатор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР