Политическите сили от 47-ото Народно събрание се събраха на техническа

...
Политическите сили от 47-ото Народно събрание се събраха на техническа
Коментари Харесай

47-ото Народно събрание: Кога и кой ще удари първия пленарен звънец

Политическите сили от 47-ото Народно заседание се събраха на техническа среща за систематизиране на местата в залата и на стаите в Народното събрание. Срещата е предходна в диалогично, описаха пред публицисти представители на парламентарните групи.

Очаква се първото съвещание да бъде намерено от най-възрастния народен представител - Силви Кирилов от " ИТН " . Не е обсъждано кой ще оглави 47-ото Народно заседание, описаха още участници в срещата.

Ще има разбъркване в пленарната залата.

" Колегите от " Продължаваме промяната " взеха решение, че би трябвало да ни вземат стаята, да са живи и здрави ", разяснява Александър Ненков от ГЕРБ-СДС. Той уточни, че най-вероятно ГЕРБ-СДС ще бъдат в досегашната стая на " ИТН ".

Председател на Народното събрание би трябвало да се излъчи от най-голямата парламентарна група " и забележете - ние го споделяме, макар че в 45-ото Народно събрание ГЕРБ беше най-голямата парламентарна група, само че това не се случи ", разяснява още Ненков. Той уточни, че одобряват резултатите от изборите и ще бъдат в действителност една сериозна съпротива.

Ива Митева от " ИТН " (ИТН ), ръководител на 45-ото и 46-ото Народно събрание, разяснява, че са изговорили първото съвещание и конституирането на Народното събрание.

" Обсъдихме доста деликатно разпределението на пленарната зала, успяхме да се разберем с сътрудниците в един доста добър звук, в това число и стаите успяхме да ги разпределим. Останаха по този начин да помислят още малко някои сътрудници ", уточни тя. Няма по какъв начин да си запазим местата, тъй като сме по-малко, както и другите сътрудници, разяснява Митева и добави, че от Има Такъв Народ са предложили да се реалокират, а в тяхната стая да отидат от ГЕРБ-СДС.

" Първото съвещание ще открие Силви Кирилов, отново е от нашите народни представители. Разбрах, че се готви, предизвестен е. Чакаме към този момент президентът да издаде указа ", разяснява Ива Митева. В отговор на въпрос, тя сподели, че не са обсъждали кой ще оглави 47-ото Народно заседание. " С мен никой не е разговарял, тъй че всичко е в областта на догадките ", разяснява Митева възможностите да бъде още веднъж ръководител.

От Партия " Възраждане " също споделиха, че въпросът за ръководител на 47-ия парламент не е обсъждан. От " Възраждане " ще бъдем позиционирани в центъра на пленарната зала, заяви пред публицисти заместник-председателят на партията Петър Петров и означи, че това е било плод на доста дълги договаряния. Според тях по този начин ще им бъде най-удобно, въпреки всичко за първи път били в Народното събрание.

Преговорите се проточиха доста по-дълго в сравнение с ние чакахме и значително завършиха сполучливо, с помощта на нашата позиция на " Възраждане " като диалогична партия, която ясно схваща смисъла на това, което вършим в Народно събрание, разяснява организационният секретар на партията Николай Дренчев.

Относно договарянията за държавно управление, той уточни, че по-скоро ще останат в съпротива - по този начин, както желаят техните гласоподаватели, които са им сложили съществена задача и съществена маркираща разграничителна линия с всички останали - казусът със спазването на конституционните права на българските жители, без оглед на това какъв е медицинския им статус.

От " Продължаваме промяната ", " Българска социалистическа партия за България " и Движение за права и свободи също разясниха, че срещата е била организационна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР