Политическите и икономическите отношения между България и Швейцария бележат устойчив

...
Политическите и икономическите отношения между България и Швейцария бележат устойчив
Коментари Харесай

Борисов на среща с швейцарския посланик, обсъждат политическите и икономическите отношения между държавите

Политическите и икономическите връзки сред България и Швейцария бележат резистентен растеж. Това са разискали водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и посланика на Швейцария у нас Н. Пр. Раймунд Фурер.

„ Най-значимият образец за това е основаването на Института по компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към СУ “Св. Климент Охридски ” в партньорство с двата най-големи софтуерни университета на Швейцария в Цюрих и Лозана. Двамата обсъдихме спомагателното поощряване на вложенията и комерсиалните връзки сред двете страни, както и задълбочаването на партньорството в областта на образованието, енергетиката, електрониката и други “, заяви Борисов в профила си във Facebook.

„ Още един път благодарих на дипломат Фурер за отпуснатата помощ на страната ни в границите на Швейцарско-българската стратегия за съдействие за осъществяване на планове за поощряване на икономическия напредък и обществения разговор, за понижаване на младежката безработица; за ръководство на миграцията и подкрепяне на интеграцията; за повишение на публичната безопасност;  за запазване на околната среда и климата; за подсилване на обществените системи; за гражданска ангажираност и бистрота “, заяви още водачът на ГЕРБ, който по-рано денем организира среща и с посланика на Япония.

18 януари 2024, 12:19

Бойко Борисов организира среща с посланика на Япония


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР