Политически вълнения обхванаха Майалзия след като 92-годишният бивш премиер на

...
Политически вълнения обхванаха Майалзия след като 92-годишният бивш премиер на
Коментари Харесай

92-годишен политически ветеран ще бъде президент на Малайзия

Политически безредици обгърнаха Майалзия откакто 92-годишният някогашен министър председател на страната Махатхир Мохамед завоюва изборите в нея. Той излезе от пенсия, с цел да победи във вота тогавашното си протеже Наджиб Разак, който е заседнал в корупционни кавги.

Мохамед стана най-възрастният директно определен от народа водач на страна, оповестяват интернационалните медии.

С опозиционния Алианс на вярата той постави завършек на 60-годишното ръководство на Националния фронт, показват международните организации.

Резултатът от изборите е 113 места за Алианса в 222-местния парламент на Малайзия и опция за независимо държавно управление.

Партията на Разак остана със 79 депутати, отбелязва bTV.

Махатхир Мохамед беше министър председател на Малайзия от 1981 година до 2003 година, когато се отдръпна. По време на неговото ръководство страната стана един от „ икономическите тигри ” на Азия. Този интервал обаче беше белязан и от извънредно властническа вътрешна политика и голям брой политически арести, напомнят наблюдаващи. 

След отстраняването на Наджиб Разак, той може да бъде изправен пред обвинявания в пране на пари за сумата от 1,7 милиарда $, написа " Ню Йорк Таймс ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР