Политически решения за медицинска криза е сложен процес… Ръстовете на

...
Политически решения за медицинска криза е сложен процес… Ръстовете на
Коментари Харесай

Лекарят, който написа гневно писмо до премиера: Трябват по-радикални мерки

 " Политически решения за здравна рецесия е комплициран процес… Ръстовете на позитивните случаи във всички европейски страни се случват толкоз бързо, че решенията би трябвало да са по-радикални. Тичаме след бурята, всеки ден закъснение прави нещата по преодоляване на рецесията по-сложни “. Това сподели пред БНР доктор Борис Таблов, реаниматор, който от 10 години живее и работи в Германия и написа яростно писмо до премиера с остра рецензия поради намаляването на карантината от 14 на 10 дни.

По думите му непрекъснатото изказване, че всичко е под надзор, че има задоволително кревати и че няма мотиви за терзание основава още повече напрежение върху целия развой и обърква хората още повече.

" Бих посъветвал всички скептици да проявят взаимност и с медиците в България, и с увеличаващия се брой хора, една част от които ще изгубят живота си, да съблюдават ограниченията, тъй като друго не ни остава “.

В предаването " Нещо повече “ доктор Таблов добави:

" През последните шест дни имаше известие за четирима умряли сътрудници в България, което за мен е безспорен неуспех на надзор върху здравната част…Това, което се говореше напролет е годно и сега. Целта е да се понижи натискът върху здравните системи, тъй като вирусът прекомерно бързо заразява огромни групи и високият % тежко заболели реализира огромен напън върху здравните системи и те се блокират “.

Според него в България всичко наподобява незадълбочено на фона на протичащото се.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР