Политически лидери не съм подкупвал, бил съм рекетиран и съм

...
Политически лидери не съм подкупвал, бил съм рекетиран и съм
Коментари Харесай

Васил Божков: Политически лидери не съм подкупвал, бил съм рекетиран и съм плащал

Политически водачи не съм подкупвал, бил съм рекетиран и съм единственият, който даде сигнал в прокуратурата - " публично ". Това съобщи на онлайн конференция от Дубай предприемачът и водач на " Българско лято " Васил Божков, който беше махленски от власите в Съединени американски щати в корупция по Закона " Магнитски ".

" Вместо да го прегледат този сигнал, американците ми постановиха наказания. Кажете ми кой различен български предприемач е имал куража да се оплаче публично, още повече в американското посолство. Аз бях рекетиран от Бойко Методиев Борисов, от лицето Владимир Горанов и други хора от тяхното обграждане. Рекетът не е рушвет ", уточни Божков.

Относно изказванията, че е дал рушвет от 10 хиляди лева дневно на чиновник от Комисията по хазарта, предприемачът разяснява, че в собствен сигнал е показал, че не е има връзка с шефовете или чиновниците на ведомството.

" Този достъп беше спиран доста ревностно от Влади Горанов. Единствените връзки за
хазарт са били през него ", посочи Божков.

На въпрос дали е " плащал " той удостовери и уточни, че има доказателства за това. " Плащал съм. Когато стопирах да заплащам, видяхме какво се случи. Започнах да заплащам, откакто ГЕРБ направиха поправката в Закона за
хазарта от 2014 година до 2020 година ", съобщи Божков, като посочи, че за последните три години е дал под формата на рекет над 60 млн. лева

Той добави, че не се тормози по отношение на наложените му наказания от Съединени американски щати, тъй като няма активи и сметки зад Океана. " Какво да ме тормози, персоналният ми бизнес е погубен ", сподели той.

" Прокуратурата повдигна куп подправени обвинявания и уплаши доста хора. Аз, който съм страдал от рекет, лишаване на имущество и така нататък съм подложен на наказания, а тези, които ги реализираха, като Борисов и прокурора - те имат чадър и той е трайно подложен и отсега нататък ", уточни Божков.

Според него надали след тази реакция на Съединени американски щати различен предприемач ще се оплаче в американското посолство.

" Ангел Папалезов не го познавам и не съм имал контакти с него ", съобщи в отговор на въпрос предприемачът.

Васил Божков сподели, че се надява скоро да се върне в България.
https://www.facebook.com/VassilKrumovBojkov/videos/323027205949760

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР