Политически коалиции не бива да се градят върху омраза. Такава

...
Политически коалиции не бива да се градят върху омраза. Такава
Коментари Харесай

Румен Христов: Омразата не е причина за събиране на коалиция

Политически обединения не трябва да се градят върху ненавист. Такава позиция изрази пред Bulgaria ON AIR водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

" Омразата не е причина за събиране, видяхме какво стана в този парламент. Правителството беше образувано от обединения, които бяха с мъчителна ненавист към ГЕРБ. Ежедневно излизат неща за тях. Разбира се, те би трябвало да бъдат доказани, само че има доста въпроси, които нямат отговор. Защо купуваме съветски газ с надценка и за какво отказахме да изпълняваме контракта до края на годината? ", попита водачът на Съюз на демократичните сили.

" Убеден съм, че ще сме първа политическа мощ. В доста добра кондиция сме, само че работим и доста интензивно на терен - сред нашите гласоподаватели, с цел да може да получим освен първи резултат, само че и разликата сред първия и втория да бъде по-голяма. Ако приказваме за вероятните обединения - постоянно една коалиция, която е основана от 2-3 обединения, е по-добра от тази, която е от 4-5, защото ползите са по-големи ", сподели още Христов.

Той изрично съобщи, че не могат да ръководят с Българска социалистическа партия поради тяхната идеология и стратегия.

" Не инцидентно споделих, когато управляваше тази четворна коалиция, че най-вече ме тормозят социалистите, тъй като при тях правилото при тях е: " Развързваме кесията, раздаваме на всички, а какъв е резултатът - ще забележим след това ". Въпросът е, когато раздаваш едни пари, те задоволителни ли са и по какъв начин си ги изкарал. Не можем да споделяме кой да бъде водач на една партия, откакто сме член на тази партия ", добави Христов.

Според него това не е изискване, което може да се сложи авансово.

Попитан какво мисли за рокада в " Булгаргаз ", той отговори: " Служебното държавно управление има всички пълномощия като едно постоянно, като се изключи законодателна самодейност. Отговорността за ръководството на страната сега е в ръцете на това държавно управление. То сортира хора, с които счита, че би могло да се оправи с рецесиите. Хубаво е да има държавно управление, което да стабилизира страната. Администрацията е уплашена ", добави Румен Христов.

" Ние би трябвало да намерим опция на " Газпром ", само че когато я нямаш и когато имаш опция да си изпълниш контракта - несъмнено не е толкоз неприятно да го изпълниш. И ситуацията е доста тежко. Инфлацията надвиши 17%. Това е най-високата инфлация след 98-а година. Тя не е привнесена, тя е наша, родна ", разяснява той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР