Политическата воля ясно прозира зад решението на Висшия съдебен съвет.

...
Политическата воля ясно прозира зад решението на Висшия съдебен съвет.
Коментари Харесай

Адвокат: Надявам се този състав на ВСС да не избира нов главен прокурор

Политическата воля ясно прозира зад решението на Висшия правосъден съвет. Главният прокурор няколко пъти е бил обект на претенции за премахване, които бяха надалеч по-сериозни. Тогава обаче същите тези хора, които отхвърлиха настояванията, в този момент ги одобриха за основателни и взеха решението за неговото освобождение. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria юрист Валя Гигова.

 
Да приказваш за Народното събрание и за хората, които са там като политически отпадък значи, че най-малкото, не зачиташ правилото за разделяне на управляващите. Конфликтът сред Иван Гешев и членовете на Висш съдебен съвет може би ги накара да се почувстват застрашени по същия метод, по който се почувстваха застрашени политиците, само че не разкриха истината към така наречен От тях прилепяне. Смятам, че те дължат това пояснение на всички.
Надявам се да не сме изправени пред хипотезата същият този състав на Висшия правосъден съвет да избира нов основен прокурор, тъй като до момента изборите им демонстрираха в огромната си част, че са прекомерно неудачни. Най-ясният образец е Иван Гешев, тъй като когато потегли процедурата по неговото избиране имаше едно всенародно утвърждение и надали не – митинги в негова отбрана, разяснява юрист Гигова.

Тогава обаче адвокатурата беше една от дребното институции, която направи подробен разбор на концепцията на Гешев, както и на изявленията му. Още тогава ние ясно и тъкмо декларирахме, че той е неприспособим за позицията, тъй като няма знанията, няма моралните и етични качества, а и най-важното – с цел да си отпред на една конструкция, ти би трябвало да си натурален престиж. Трябва да си припознат от общността на прокурорите и на цялата общественост като неоспорим юридически и честен престиж, сподели още Валя Гигова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР