Политическата сцена е замръзнала - чака третия мандат. Междувременно обаче

...
Политическата сцена е замръзнала - чака третия мандат. Междувременно обаче
Коментари Харесай

Остават ли във ВСС островчета на почтеност?

Политическата сцена е замръзнала - чака третия мандат. Междувременно обаче в правосъдната система ври и кипи - от знакови каузи след покруса, до самите небеса на магистратската пирамида.

Затова и посетител тази седмица на новия Z-Каст е правосъдният кореспондент на Клуб Z Стефан Миланов.

Какво се случва с Георги Семерджиев, предизвикал злополуката на столичния бул. " Черни връх "? Ще бъдат ли осъдени, а и наказани служителите на реда, коита са му помагали? Ще си вземем ли най-сетне урока или ще бъде отново " след дъжд качулка " във връзка с пътната сигурност и безнаказаните водачи?

Има ли изненади в избора на нов Висш правосъден съвет - където скоро няма да имаме нова политическа квота, само че към този момент е явен вотът на магистратите. Как да тълкуваме обстоятелството, че нито един висш или апелативен арбитър не се е кандидатирал за главния орган на правосъдната система?

Как ще се промени Висш съдебен съвет отношението си към основния прокурор Иван Гешев, който всички без двама от сегашния Съвет опазиха? След избора на трите колегии ще останат ли честни хора в ръководството на правосъдната власт?

" В предходния състав на Висш съдебен съвет гласовете срещу щяха да бъдат 5 или 6. В настоящия - два. При идващия, като виждам избора на нов състав в този момент, ще бъдат нула. Всякаква съпротива ще бъде свършена ", счита Миланов.

Всичко това и още - в новия, 89-ти епизод на Z-Каст:

Слушайте Z-Каст и в платформите,,,.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР