Политическата ситуация в България е доста сложна, там ще има

Политическата ситуация в България е доста сложна, там ще има ...

Буяр Османи: Политическата ситуация в България е доста сложна

Политическата ситуация в България е доста сложна, там ще има трети цикъл от избори, но въпреки това РС Македония продължава да работи със София за по-бързо започване на преговорите за членство в ЕС.

Това заяви външният министър на РС Македония Буяр Османи на съвместна пресконференция с датския си колега Йепе Кофод, съобщават македонските медии.

Османи: Новините от България не са обнадеждаващи Османи: Новините от България не са обнадеждаващи
Новините от България не са обнадеждаващи, продължаваме да общуваме на ниво министерство на външните работи, но е очевидно, че е необход...

„По природа съм оптимист, но от опита от предходните месеци е ясно, че няма да бъде лесно да се стигне до решение. Но ние продължаваме работата с Република България, а и с европейските партньори.“

Според него изразената от Кофод поддръжка за старт на преговорите на Скопие за членство щяла да отекне из целия Евросъюз, но и в България, тъй като „не става въпрос само за това дали РС Македония ще проведе първата конференция тази година, а за това каква е перспективата на региона по отношение на ЕС и каква е надеждността на целия този процес“.

Преди това Кофод, който е на първото си посещение в РС Македония, заяви на пресконференцията с Османи, че страната е готова да започне преговори за членство в Европейския съюз и че Дания ще се стреми към това.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com