Политическата ситуация е такава, че правителството с ГЕРБ ще издържи.

...
Политическата ситуация е такава, че правителството с ГЕРБ ще издържи.
Коментари Харесай

Христо Петров: Конструкцията с ГЕРБ ще издържи, в техен интерес е

Политическата обстановка е такава, че държавното управление с ГЕРБ ще издържи. В техен интерес е. Това съобщи пред БТВ депутатът от „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “, Христо Петров.

Според него има два разновидността за развиване на ситуацията:

„ Това, което се случва демонстрира, че за жалост има два разновидността за развиване на обстановката, а аз не съм очарован от нито един от двата. При единия има късмет да се слубат положителни неща за България, при другия е 100%, че ще се случат доста неприятни неща за страната “, уточни депутатът.

Петров е на мнение, че е доста необикновен разновидността, при който няма държавно управление:

„ Ако няма държавно управление отиваме към един доста необикновен вид. Преди два месеца обикалях цяла България по време на предизборната акция. Сега би трябвало да направя същото, да отида при същите хора. Трябва да отида при тях и да им кажа, че пет пъти не стана, обаче в този момент ще стане на шестия “, добави Петров.

Според депутатът от ПП-ДБ в случай че няма държавно управление цялата власт ще остане в ръцете на президента:

„ Това би трябвало да стане на фона на едно царство, което имаме в лицето на президента Радев, който има лично Министерство на вътрешните работи, лични служби, употребявани да бъдат подслушвани политически партии и обособени политици. Затова този вид не ми харесва “, съобщи Христо Петров.

 

 Снимка: БГНЕС

По думите му издигната за ротационен министър председател Мария Габриел не може да бъде командвана от водачът на ГЕРБ, Бойко Борисов.

„ Не считам, че дружно с ГЕРБ ще гасим пожара. Не искахме да вършим коалиция и не подкрепихме първия мандат на ГЕРБ, поради думата „ корупция “. Името на Мария Габриел се появи пред и 20 дни, до момента не бе обсъждано. Чухме рецензии към нея, само че не видяхме подозрения към нейната честност. Не считаме, че Габриел може да командва от Бойко Борисов “, съобщи Христо Петров.

Петров разгласи, че от ПП-ДБ ще пуснат конституционна тъжба, поради противоречие по един от текстовете, в признатия петък Закон за правосъдната власт.

Законът беше признат на второ четене с поддръжката на ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и „ ИТН. С оферти в последният миг болшинството в Народното събрание отдели Следствието от Прокуратурата.

Етикети: ГЕРБинтересконструкция
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР