Политическата ситуация е хаос, безпътица, безперспективност, несигурност и нестабилност. Двете

...
Политическата ситуация е хаос, безпътица, безперспективност, несигурност и нестабилност. Двете
Коментари Харесай

Сглобката втвърди тона и тика страната към нови избори

„ Политическата обстановка е безпорядък, обърканост, безперспективност, неустановеност и неустойчивост. Двете страни втвърдяват тона и от ден на ден наподобяват нещата, че отиваме на избори 2 в 1 ". Това съобщи през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в тв изявление.
Тя разгласи, че социалистите са подготвени за избори. „ Ние останахме единствената опция на тази Сглобка и единствените поредни в битката си с модела „ ГЕРБ “ и Борисов на задкулисие и паралелна страна от 2016 година насам. Вярвам, че хората към този момент са се уверили и че не предаваме нашите гласоподаватели, а пазиме техните ползи “, уточни Нинова.
 В коментар на вероятните разновидности за ново държавно управление след предварителни парламентарни избори, тя напомни разновидността, който Българска социалистическа партия предложи при съставянето на настоящето ръководство. „ Тогава настояхме за надпартийно, експертно, национално, програмно и с избран период на деяние държавно управление. Т.е. да има 5-6 задания, те да имат период за осъществяване и да има отчетност пред Народно събрание. Ако ги извършва, продължава. Ако не ги извършва – си отива. Тогава това наше предложение не се одобри и се пристъпи към този незаконен сговор сред „ борците против мафията “ и мафията. Виждате резултатът какъв е “, разясни Нинова.
" Картината в правосъдната власт демонстрира редом правораздаване – едно публично за пред света и едно подмолно за специфична група хора. Всеки ден излизат все по-ужасяващи обстоятелства. Това е прогнила система. Не съм оптимист, че парламентарната комисия може да свърши сериозна работа “, счита Нинова.
„ В момента има потребност от десетина смели прокурори. Всеки прокурор може да се самосезира и да стартира следствие. Десет смели мъже или дами, които да стартират следствие, да го доведат до край и да стигнат безусловно до политиците, които през всичките тези години са покровителствали такива схеми ", разяснява тя.
Нинова беше безапелационна, че ръководещото болшинство няма предпочитание да реши този проблем. „ Промените в Конституцията доведоха до това прокуратурата да бъде овладяна още веднъж политически. И в случай че до момента е имало едни кръгове там, в този момент да има други. Те нямат Закон за правосъдната власт, който дават обещание от дълго време. КПКОНПИ не работи, тъй като не е приведена в действително положение да работи и няма закон за нея. Висшият правосъден съвет и инспекторатът към него са същите. Това са хората, които през тези години, в случай че са знаели, са мълчали, а в случай че не са знаели – са бездействали и не са създали нищо. Как очаквате мафията в правосъдната система да проверява мафията и да я накаже? Няма по какъв начин да стане “, аргументира се Нинова.
„ Не разбирам за какво сътрудниците се опасяват от волята на членовете на Българска социалистическа партия. Защото решението не е нито за изключване, нито за наказване, а членовете на  софийската организация и да си изберат управление и да се произнесат сбъркало ли е това управление или не е “, изясни тя взетото решение поради дейностите на съветници от Българска социалистическа партия в СОС.
 „ Не можеш преди избори да приказваш, че ще се бориш с мафията ГЕРБ в София, с модела на Борисов и Фандъкова, и след изборите да се прегърнеш с този модел и да го върнеш във властта, както на национално равнище направиха ПП-ДБ. Не можеш да предадеш хиляди гласоподаватели единствено поради това да си разделиш 4-5 поста в комисиите. Цинизъм е със своите гласове да дадеш комисията за битка с корупцията в Столичната община на ГЕРБ ", счита Нинова. Тя бе безапелационна, че е операция аргументът, че по този метод се е отпушила работата на СОС. За да се случи това трябват 31 гласа. ПП-ДБ-СС и ГЕРБ, които имат 40, гласоподаваха и отпушиха работата му. Нашите хора за какво се присъединихте, откакто сглобката има задоволително гласове и без вашите “, попита Нинова. „ Виждаме колаборация сред нашите общински съветници и ГЕРБ. И изменничество към гласоподавателите, което е по-важното. Не може партията 10 години да се борим с този модел и на другия ден ти да се прегърнеш с мафията “, възмути се Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР