Политическата съпротива срещу здравната реформа вече е факт. Това каза

...
Политическата съпротива срещу здравната реформа вече е факт. Това каза
Коментари Харесай

Министър Ананиев: Политическата съпротива срещу здравната реформа вече е факт

Политическата опозиция против здравната промяна към този момент е реалност. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев пред Здравна комисия в отговор на въпроса на доктор Нигяр Джафер от Движение за права и свободи от кое място чака отпор по промяната, за периода, който си е дал и за подозренията дали ще има нераглементирани заплащания.

„ Съпротивата може да бъде професионална, може да бъде и политическа. Политическата опозиция към този момент е реалност. Имаме избор на съмнение на тази тематика. Ще забележим какви са претекстовете на вота и ще се постараем да отговорим обаче професионално, а не политически. Професионална опозиция съгласно мен може да пристигна от тези участници в здравния развой, които имат терзания, че смяната няма да им донесе нужния резултат. Ето видяхте първите срещи с общинските лечебни заведения, които организира една политическа мощ “, сподели министър Ананиев за срещата на Българска социалистическа партия с Националното съдружие на общинските лечебни заведения.

„ Колко ще продължи работата ни до приемането на съответните промени и самата смяна в модела? Нашето предпочитание беше новият здравноосигурителен модел да влезе от 1 януари 2020 година Това обаче не сме си го сложили като самоцел. Всичко зависи от диалозите, дебатите, които ще водим преди да реализираме една висока степен на увереност на всички участници за модела, който би трябвало да внесем в държавното управление и в Народното събрание “, съобщи още министър Ананиев и добави, че най-важно е националното единодушие.

По отношение на подозренията за нерагламентирано заплащане, министър Ананиев съобщи: „ Не мога да ви убедя, че няма да се заплащат пари под масата. Лошо е, когато тръгваме с такова подозрение. Щом ние тръгваме с такова подозрение, представяте ли си какво мисли българският жител.

Нали за това вкарваме тези осведомителни системи и тези форми за надзор “, съобщи още министър Ананиев.

Не е добър метод да се вършат срещи и оттова да се върви напряко на масата на конференции и да се ругатни нещо, което е неродено, коментира Кирил Ананиев пред Здравна комисия във връзка казаното от доцент Георги Йорданов от Българска социалистическа партия, че не схваща дали укорява или хвали Българска социалистическа партия за извънпарламентарните съвещания.  

„ Доц. Йорданов, доста се веселя, че водите диалози с всички заинтригувани страни. В това няма нищо неприятно. По-хубаво, в случай че го водим заедно“, сподели министър Ананиев. „Това, което ми стана болно е, че толкоз време работя върху тези материали, не съм излязъл след някаква среща да направя незабавно конференция да кажа какъв брой неприятно е това, по какъв начин не одобряват нито единия, нито другия модел. Това не е правилно, разбирате ли? “, сподели още Ананиев.

По думите му, в случай че нещо, в действителност не е добре, би било добре да му се обадят по телефона, да се съберат със съответната организация, да се каже какви са терзанията и да стартира да се работи по това. „ А не от срещата на масата на конференцията и да се ругатни незабавно нещо, което е неродено. Това не е положителният метод. Иначе несъмнено, че би трябвало да се срещате и вие с тези, с които аз се срещам “, сподели още министър Ананиев на доцент Георги Йорданов от Българска социалистическа партия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР