Политическата криза в Албания се задълбочава. Заради обявения бойкот и

...
Политическата криза в Албания се задълбочава. Заради обявения бойкот и
Коментари Харесай

Задълбочава се политическата криза в Албания

Политическата рецесия в Албания се задълбочава. Заради оповестения протест и митингите на опозицията президентът на страната анулира плануваните за края на месеца локални избори. Премиерът обаче съобщи, че те ще се проведат.

Осмият народен митинг в Тирана на опозиционната Демократическа партия последва обява в немския таблоид " Билд " на дешифровка от скришен запис, уличаващ Социалистическата партия на премиера Еди Рама в пазаруване на гласове на парламентарните избори преди две години. И то в сговор с мафиотски босове.
Бафтяр Колеци: Това държавно управление е незаконно - краде ни гласовете! Масово неодобрение, беднотия, престъпност! Нищо не ни остана! Никаква вяра!
Многохилядният митинг прерасна в борба сред стачкуващите и полицията - с димни гранати, сълзотворен газ и водни оръдия. Дори президентът Илир Мета не съумя да предотврати силовите дейности, макар че разгласи, че анулира указа си за осъществяване на локални избори на 30 юни. Мета се аргументира с протеста на опозицията и с заплахата от ескалиране на спора с Рама. Премиерът обаче съобщи, че изборите ще се проведат.

Рама и водачът на опозицията Люлзим Баша се упрекват взаимно в бойкот на албанската евроинтеграция. Този месец се чака да стане ясно дали страната ще получи дата за начало на договаряния за участие в Европейския съюз.
 Хиляди на митинг в Албания в поддръжка на опозицията Хиляди на митинг в Албания в поддръжка на опозицията
Президентът на Албания Илир Мета разгласи нощес, че анулира датата за локалните избори, които беше насрочил за 30-ти юни, само че министър председателят социалист Еди Рама...
 Избори в Албания ще има на 30 юни, безапелационен е министър председателят Рама Избори в Албания ще има на 30 юни, безапелационен е министър председателят Рама
Албанският министър председател Еди Рама съобщи изрично, че локалните избори ще се проведат на 30 юни, защото те са планувани по конституцията, която "не може...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР