Политическата криза у нас постави под въпрос усвояването на парите

...
Политическата криза у нас постави под въпрос усвояването на парите
Коментари Харесай

Зинаида Златанова: Напълно възможно е да загубим парите по Плана за възстановяване, ще посрещнем неподготвени най-голямата криза в Европа

Политическата рецесия у нас сложи под въпрос усвояването на парите от Плана за възобновяване и резистентност.

Бившият началник на представителството на Европейската комисия в България и вицепремиер по европейски въпроси Зинаида Златанова уточни, че е изцяло допустимо да бъдат изгубени средства по Плана. " Следващият транш е някъде към 700 млн. евро. Въпросът е, че този План съставлява доста хубава стратегия за промени. Не са трагична сума и българската стопанска система може да се оправи и без тях. Но страната има голяма потребност от промени, а те са доста добре написани в Плана за възобновяване. Тревожи ме повече, че неналичието на парламент ще попречва осъществяването на тези промени ", съобщи тя пред.

По думите ѝ приемането на средствата е планувано на 9 стадия, като сега сме на стадий второ заплащане. Но траншът ще пристигна само, в случай че страната вземе избрани ограничения, а това няма по какъв начин да стане без работещ парламент. " Страната ни ще се окаже неподготвена при последващи рецесии и проблеми с нереформирани системи ", сигнализира Златанова и добави, че има 63 ограничения, които би трябвало да бъдат изпълнени до края на годината.
" Там са 22 закона. Сред тях са законите за отговорността на основния прокурор, за КПКОНПИ и промени в региона на енергетиката. Ще посрещнем неподготвени най-голямата енергийна рецесия в Европа ", предизвести тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР