Политическата криза направи така, че доста проблеми да бъдат усложнени,

...
Политическата криза направи така, че доста проблеми да бъдат усложнени,
Коментари Харесай

ГЕРБ правят много компромиси

Политическата рецесия направи по този начин, че много проблеми да бъдат усложнени, в това число и подбудени нови проблеми. Ако това държавно управление и болшинство в Народно събрание успее да откри правилния темп и решим политическата рецесия, ще можем да се занимаваме с в действителност значимите проблеми на хората, да възстановяваме обстановката. Това сподели депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Биков разясни, че ГЕРБ вършат много взаимни отстъпки и търпят негативи от това. „ Смисълът на политиката е да инвестираш политическия си капитал в решения. Смятам, че този парламент ще бъде по-устойчив, в сравнение с наподобява. Едва ли може да сме удовлетворени за това, което сме създали за месец и половина, тъй като то нито е задоволително, нито е закрепено. В развой сме да намерим верния темп на работа на тази нова структура на ръководство ", добави той.

Въпросът за служебните държавни управления съгласно депутата от ГЕРБ-СДС не трябва да се взема решение конюнктурно. „ В Конституцията е заложен механизъм, в който по време на политическа рецесия, когато постоянното държавно управление е подало оставка, политическата да се трансформира от парламентарна република в безспорна президентска република без парламент. За мен това постоянно е било притеснително ", уточни Тома Биков.

Проектът за конституционни промени е подложен за разискване в необятен кръг от експерти и от обществото, акцентира той.

Според Тома Биков 24 май е всеобщ празник и той е подобаващ да бъде народен. „ В текста на Конституцията е планувано да се запише, че културата и духовността са приоритет. Аз това го разбирам като поръчка за внезапно нарастване на бюджета за просвета за 2024 година Твърдя, че с цел да може културата да стане паритетна на образованието, трябват най-малко 200 млн. лева над настоящия бюджет за просвета да бъдат дадени през 2024 година ", съобщи Тома Биков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР