Политическата криза е израз на дълбока системна криза на българската

...
Политическата криза е израз на дълбока системна криза на българската
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да започнем с излекуването на българската държавност

Политическата рецесия е израз на дълбока систематична рецесия на българската държавност, тъй като е инфектирана от систематична корупция. Това съобщи съпредседателят на “Демократична България ” в предаването “Панорама ” по Българска национална телевизия.

По думите му рецесиите за България сега са няколко, само че би трябвало да стартираме с излекуването на българската държавност. Според него е въпрос на национална борба партиите да поддържат апела “Нито глас за Пеевски ”, с цел да могат да се решат всички останали проблеми.
 Христо Иванов: Пеевски бяга от среща, тъй като не може да изясни замогването си Христо Иванов: Пеевски бяга от среща, тъй като не може да изясни замогването си
Делян Пеевски бяга от среща с мен, криейки се зад това дали съм му на равнището. С чии пари обаче обикаля и споделя, че ще оказва помощ, откакто...

“България може да бъде амбициозна, горда страна, в която страната оказва помощ на хората и работи за тях, само че би трябвало да излекуваме българската държавност, да спрем корупцията и несправедливостта. Трябва да осигурим използването на закона еднообразно за всички. Можем да го създадем. Ще бъде по-трудно, в сравнение с си мислим, и в това време доста по-лесно, в сравнение с се опасяваме, тъй като това е нашата страна ”, сподели Иванов.

Съпредседателят на “Демократична България ” счита, че държавно управление би трябвало да има, само че не какво да е, а такова, което ще донесе смяна. Според него ГЕРБ и Движение за права и свободи обричат гласоподавателите си на политическа изолираност. “ДПС подскачат като ужилени, тъй като за първи път в историята на прехода в действителност наподобява, че ще можем да им откажем присъединяване през задния вход във властта. Затова е доста значимо хората всеобщо да излязат и да гласоподават ”, сподели той.

В коментар за пандемията от Covid-19 Христо Иванов напомни, че още предходната есен “Демократична България ” настояваше за осведомителна акция и упорит проект за имунизация, само че предлагането беше отхвърлено. “Единственото дълготрайно решение, с което разполагаме и което може в действителност да стартира да взема решение този тежък проблем, е имунизирането. Ние би трябвало непринудено, уверено и осведомено да го вършим. Covid няма да изчезне просто по този начин, както се появи ”, сподели той.

Иванов посочи, че с изключение на правосъдната промяна, измежду целите на “Демократична България ” е и дигитализацията и модернизацията на страната. “Тази тематика ни преследва, тъй като по този начин и не си направихме правосъдната промяна и има хора в България, които са безусловно недосегаеми за правораздаването. В последния отчет на държавния департамент за капиталовата прелест на България думата “корупция ” се загатва 24 пъти. Темата за правосъдната промяна сама се връща в нашия живот ”, сподели той.
 Христо Иванов: Решението на ЦИК да се броят разписките може да докара до срив в отчитането на изборите Христо Иванов: Решението на ЦИК да се броят разписките може да докара до срив в отчитането на изборите
Решението на Централната изборна комисия (ЦИК) да се броят разписките от машините може да докара до срив в броенето на резултатите...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР