Политическата криза беше предопределена още със съставянето на коалицията. Още

...
Политическата криза беше предопределена още със съставянето на коалицията. Още
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Бойко Борисов избърза с вота

" Политическата рецесия беше предопределена още със съставянето на обединението. Още предходната година споделих, че Има Такъв Народ са едва място и че евентуално ще провалят обединението. Въпросът за зависимостите им стартира да се избистря и пред хората ", сподели пред БНР Татяна Дончева, водач на " Движение 21 ".

Според нея Има Такъв Народ не е естествена партия, която е събирала задоволително дълго време членска маса, в която органите да действат по естествен метод.

" Извратено е, откакто си направил референдум за мажоритарни парламентаристи и си споделил, че мажоритарният избор ще е всичко за теб, да правиш от време на време тест на детектор на лъжата. Тук не става въпрос за доверие, а за отнасяне на партийни членове. Мъдрият човек схваща, че леко може да наложи решение с престиж, само че е хубаво огромната част от членовете деятели да бъдат приобщени. "

Дончева споделя, че по-тежко е ситуацията в " Продължаваме промяната ", тъй като те са взели властта безпартийно и не може да се каже какви са механизмите на лъчение на хора или на надзор върху държанието им:

" Странни скаути по места са формирали листите. Тези деца си показват, че е задоволително доста да желаеш някаква смяна и да имаш доста положителни планове. Как това да стане от единствено себе си? Цялата тази група е притежател на метода на мислене " ненавиждам думата " опит ". Лошите решения в региона на стопанската система надминаха песимистичните ми упования.

Смятах, че в икономическата област ще са по-сръчни, а те се занимават със същите мошенгии като тези преди тях. Няма потребност Асен Василев да крещи и да върви по дънки в Народното събрание. Има си време и място по какъв начин да вървиш. И няма потребност да гледаш като изцъклен и като зомбиран. "

Дончева добави, че вотът на съмнение има всички изгледи да успее съгласно съотношението на силите.

" Уважаващият себе си шахматист не играе, до момента в който бъде матиран и не разнася лозунги по залата за шахмат. Той си преценя няколко хода преди края, че ще бъде матиран. Това, което се случи на Никола Минчев не е неприятна оценка и някакво държание на хора отвън парламентарните правила.

Това е естествен ход, в който опозицията приготвя вота си на съмнение. Когато шахматистите видят, че ще са мат след няколко хода, признават резултата ", добави Дончева. Според нея Бойко Борисов е избързал с вота, тъй като ГЕРБ са имали интерес още малко да забавят офанзивата.

" При нови избори ще се получи същото насипно положение. Българинът не е подготвен да мисли фокусирано, да каже - каква работа има да се свърши и кой би могъл да я свърши. Той търси новатори, които колкото повече не е виждал, толкоз повече счита, че могат да съумеят. Това е неуместно. Политиката е поминък, който желае голям опит и големи знания ", съобщи Татяна Дончева. По думите й вид за експертно държавно управление съществува по-скоро на доктрина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР