Политическата коректност е термин, който не се ползва с високо

...
Политическата коректност е термин, който не се ползва с високо
Коментари Харесай

Авто рекламите във Франция трябва да приканват за използване на велосипед или обществен транспорт

Политическата уместност е термин, който не се употребява с високо публично доверие. Особено когато тя постанова нови стандарти за публично подражателство, които не се харесват на мнозина. Примерите за това са доста, един от които, тясно обвързван с автомобилната тематика, е възбраната за продажба на обичайния къри колбас в заводите на Volkswagen в Германия.

Втори подобен е обвързван с Франция, която от март 2022 година, оповестява, ще изисква в автомобилните реклами по радио, телевизия, интернет, щемпел да има известие, окуражаващо клиентите да вземат поради опцията за предвижване пешком, с велосипед или с градски превоз. Възможните известия би трябвало да са: “For short journeys, choose walking or cycling,” “Think about carpooling,” или “For commuting, take public transit.”

Всички реклами (освен тези по радиото) ще би трябвало да имат и хаштаг “#SeDéplacerMoinsPolluer,” който може да се преведе като „ придвижване без замърсяване”. Телевизионните канали, интернет уеб сайтове и издатели, които не съблюдават новото условие за рекрамиране, ще бъдат обект на санкции в размер до 50 000 евро.

Следващата стъпва от новата законова наредба планува възбрана за реклама на коли, които отделят над 123 г/км излъчвания СО2. Това ще влезе в действие през 2028 година

Това все още наподобява като мощно рестриктивно решение, само че то е много по-леко от предлагането на природозащитна организация, която лобираше за въвеждане на рестрикция за реклама на коли, консумиращи над 4 л/100 км или да отделят над 95 г/км излъчвания CO2.

Ясно е, че този закон не е по усета на автомобилните производители. Нещо повече, той би могъл да е контрапродуктивен, защото няма категорично разграничение сред електрически автомобили и стандартни коли.

Изискванията за рекламиране следват законите, които изискват от производителите на храни да разгласяват диетична информация за продуктите си, както и да оферират по.здравословни други възможности.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР