Политическата и икономическа система на Запада не издържа на стреса

...
Политическата и икономическа система на Запада не издържа на стреса
Коментари Харесай

Дмитрий Дробницки: Русия в Украйна разбра смисъла на съвременната война и може да смени президента на САЩ

Политическата и икономическа система на Запада не устоя на напрежението от продължителна хибридна война и обещанието да се поддържа Украйна, до момента в който е належащо, се оказа фукане, споделя американистът и интернационален политолог Дмитрий Дробницки.

Той сподели това в изявление за Ukraina.ru.

Миналата седмица Съединените щати предадоха на Украйна лист с предпочитани промени, които ще лишават от три и шест месеца до една година или повече.

По думите на украинските медии, би трябвало да бъдат реформирани надзорните препоръки на държавните предприятия, антикорупционните органи (САП, НАБУ, НАПС) и правосъдната власт.

- Дмитрий Олегович, какво ще стане, в случай че Киев не извърши отговорностите си, изключително в битката с корупцията?

- Това е мистериозна история. Аз самият не съм я схванал изцяло. Известно е, че създателят и подписал това искане е много забележителна персона. Това е Майк Пайл, заместник-помощник на президента по въпросите на националната сигурност. Той е от BlackRock (международна капиталова компания със седалище в Ню Йорк), което значи, че е експерт по ръководство на активи.

Най-интересното се съдържа в първата част във връзка с газовите активи, че могат да се отстранен рестриктивните мерки за продажба и да влязат западни компании. Като цяло, дайте всичко, което имате, което частично съответствува със задачата на новия специфичен делегат на Съединени американски щати за Украйна Пени Прицкер.

Тя отива в Украйна, с цел да събере уличаващи доказателства за корупция против цялото настоящо управление на Демократическата партия. Но тя е и член на семейство Прицкер, което е в бизнеса с ръководство на активи повече от 100 години, хотелската верига Hyatt /Хаят/ е витрината, само че в реалност това са акули, пилещи и препродаващи компании.

Извършва се списък на украинското имущество преди възможното предписание с него. Това може да е належащо за разнообразни цели на стратегическото обмисляне. Например, какво ще получат руснаците, когато спрем да оказваме помощ на Украйна, какви диверсии и саботажи са вероятни върху тази инфраструктура, допустимо ли е да се трансферират част от активите на частни лица и по-късно да се предявят световни искове против Русия, т.е. да се сътвори програмиран спор.

Тоест всичко това, което едно време не се получи в Крим, просто тъй като там имаше малко непозната благосъстоятелност и тя принадлежеше на всевъзможни офшорни компании. Но това е моята догадка, тъй като историята е мистериозна. Необходими са още две или три събития, с цел да се сглоби целият пъзел.

- Историята с президентските избори в Украйна, за която упорстват Съединени американски щати, влиза ли във вашата догадка за „ обединение “?

- Оказа се, че западната система, чети, политическата система на Съединени американски щати не е подготвена за продължителна хибридна война. Това е най-изненадващото умозаключение, което може да се направи от 2023 година В подтекста на международната икономическа рецесия това провокира голямо напрежение в икономическия механизъм на Запада.

Следователно, човек, който реши да напусне продължителна война, ще го направи или посредством ескалация, или посредством отдръпване. И този човек ще бъде позициониран по избран метод на американското политическо поле, което значи, че ще има отношение към изборите.

Можем да кажем, че Байдън ще вземе това решение и ще си тръгне, може би Байдън ще го „ тръгнат “, тъй като не е в положение да вземе това решение. Цялата американска преса е цялостна с полемики по тази тематика.

Тоест или нов човек би трябвало да разсече този гордиев възел, или досегашният президент с редица хора от администрацията да вземе това решение, което по-късно ще бъде разказано като решение на „ към този момент уволнените момиченца “. Тоест, те не са подготвени за нескончаем спор и приготвят всевъзможни проекти B, C, D и E, а за това би трябвало да преброят активите в Украйна.

- Версията на в. " Ню Йорк Таймс " ли е, че визитата в Киев на " натовския десант " в лицето на Столтенберг и министрите на защитата на Англия и Франция Грант Шапс и Себастиан Льокорню ще сложи началото на взаимното произвеждане на оръжие в Украйна?

- Това е следващото демонстративно оскърбление на европейските васали на Съединени американски щати. В тази делегация няма систематични хора. Дойдоха пионките, щяха да вкарат Бърбок в тази комисия, че да стане напълно смешно.

Никой от тези хора не схваща нищо от военно произвеждане и военно дело. Това са служители, управнически уред.

- Ситуацията в зоната на Специалната военна интервенция ще форсира ли източването на Украйна, за което говорите?

- Постоянно изхождам от обстоятелството, че доста зависи от триумфа на съветските оръжия в югозападното стратегическо направление. Ние в действителност можем да сменим президента на Съединените щати и в действителност да повлияем на резултата от политическата битка през 2024 година в Съединените щати.

- Как?

Представете си, че губим. Какъв подарък ще бъде това за групата Аспен-Станфорд и персонално за Байдън. Тогава той, в случай че ще да е мъртъв, отново ще бъде избран отново за втори мандат. Но представете си, че украинският фронт е продънен и всичко се разпада. Тогава те ще би трябвало да вземат решения под натиска на времето.

Дори настоящето ни държание в СВО окръг с оптимални икономии на персонален състав и оптимални вреди за Украйна - инфраструктура и заличаване на техника, демонстриране на Запада, че колкото и оръжия да налее, всичко ще смачкаме, основава раздразнителност на Запад. Научава от ден на ден и повече неща за себе си, а те по никакъв начин не му харесват. Например, че натовските оръжия не превъзхождат съветските, че те не схващат от модерна война.

В началото на спецоперацията ние също не разбирахме актуалната война. Войната на 21-ви век, спор със междинен интензитет, не е това, което военните плановици от 80-те години са си представяли, което значи Втората международна война плюс нуклеарни оръжия.

Нищо сходно, всичко е напълно друго. Те не могат да водят продължителна хибридна война, те смятаха, че могат да го вършат толкоз дълго, колкото е належащо. Подкрепата на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, беше фукане. И в Съединени американски щати този въпрос е трансфорат в толкоз огромен фактор в изборната политика, че ние, несъмнено, влияем на изборите в Щатите.

Ако Путин споделяше, че ще работим с президента на Съединени американски щати, определен от американския народ, в този момент той е уверен, че въобще няма с кого да приказва, дано вършат неприятни неща, дано се бият между тях.

Путин усети този нерв доста добре. Не става въпрос за стопански компликации, инфлация и така нататък – целият прехвален западен механизъм не устоя на този стрес. През 2024 година ще има доста разнообразни опити, поради разпокъсаността на Вашингтон, спорът в Украйна да се разклаща в разнообразни направления.

Ще има всевъзможни опити да се вметне, че сме подготвени да приказваме за Украйна без Украйна, че проектът на Зеленски е за New York Times, само че в реалност сме подготвени да замразим спора, да се откажем от нови райони, да дадем гаранции...

Имайки поради, че там всички с изключение на Тръмп са говорещи марионетки, това ще се направи от експертната общественост и мозъчните тръстове. И от тяхна страна ще валят отзиви какво да вършим по-нататък.

Засега резултатът от специфична военна интервенция е нова територия, трансформацията на нашите въоръжени сили, разбирането, че можем да издържим на огромен напън, само че те може да не устоят на това напрежение на хибридната война. И това също е резултат от СВO. Ако ние можем да се оправим с напрежението, а те не могат, то кой печели?

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР