Политическата фехтовка между Столична община и агенция Пътна инфраструктура за

...
Политическата фехтовка между Столична община и агенция Пътна инфраструктура за
Коментари Харесай

АПИ саботира пускането на движението по моста на бул. България - Булевард България

Политическата " фехтовка " сред Столична община и организация " Пътна инфраструктура " за отчасти затворената пътна връзка на Околовръстното шосе при бул. " България " продължава.

Само няколко часа, откакто кметът Васил Терзиев разгласи, че в неделя секторът най-сетне ще бъде пуснат още веднъж в придвижване, от АПИ блокираха тази опция.

Агенцията показва в свое известие, че неможе да съгласува препоръчаната от Столична община краткотрайна организация на придвижването там. Причината е, че " тя не подсигурява сигурността на придвижването ".

" Столична община няма право да пусне трафика, до момента в който не обезпечи безвредното прекосяване на моторни транспортни средства ", се споделя в изказването.

В него обаче въобще не се показват какви тъкмо са проблемите, които да попречват стартирането на придвижването по сектора. Вместо това от АПИ не пропущат да бележит, че " Столична община продължава да генерира публично неодобрение и отежняване на трафика " поради затворената детелина на бул. " България ".

Това е следващ епизод от борбата сред общината и държавната пътна организация по отношение на този проблем. Той потегли от това кой би трябвало да се погрижи за ремонта на моста, който е в рисково положение.

Основите на оборудването, издигнато през 1976 година, бяха очевидно подронени - с пукнатини и разкриване на бетона до арматурата, а една от тях се беше изместила с към 10 см. Това беше и повода в края на май секторът да бъде затворен поради евентуална заплаха за преминаващите коли и пешеходци.

Първоначално оповестеният период беше едномесечен, само че се проточи след индиректна борба сред общината и АПИ. Държавната организация обвиняваше локалната власт в безучастие по ремонтните действия. Те обаче твърдяха, че отговорностите ѝ са единствено за настояща поддръжка на моста, само че не и за съществени поправки. Околовръстното шосе и всички негови уреди са част от републиканската пътна мрежа, а не е общински път и по тази причина за главният ремонт би трябвало да се погрижи АПИ.

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР