Политическа криза в Италия, търговска война между САЩ от една

...
Политическа криза в Италия, търговска война между САЩ от една
Коментари Харесай

Суровината, която може да се окаже по-добра защита при кризи от златото

Политическа рецесия в Италия, комерсиална война сред Съединени американски щати от една страна и Китай и Европа от друга; евентуални наказания за Иран, още веднъж от страна на Съединени американски щати. Това са единствено част от заплахите, които грозят растежа на международната стопанска система без да се включват " черните лебеди " или събитията, които могат да настъпят изцяло ненадейно!

В сходна обстановка пред вложителите стои един главен въпрос - по какъв начин могат да се защитят против най-лошото (като не мога да преценява какво тъкмо може да е то измежду толкоз доста евентуални възможности).

Първото, за което вложителите най-често се сещат, е златото. И значително са прави! Златото е потвърдило, че като цяло не е неприятен инструмент за обезпечаване от всевъзможен жанр рецесии.

За страдание обаче, златото прави това единствено в половината от случаите на финансови рецесии! Както видяхме през февруари на тази година при сривът на международните борсови показатели, златото изобщо не нарастна - даже в противен случай!

В допълнение, златото не се радва на най-хубав имидж измежду вложителите. Един от най-популярните разногласия измежду икономистите е обвързван с този въпрос: Какъв е смисълът на златото?

Според някои златото няма необятно приложение, заради което няма и никаква вътрешна стойност. Един от покровителите на тази теза е не какъв да е, а самият Уорън Бъфет.

Други специалисти обаче считат, че златото дава един от дребното способи с цел да се съхранява благосъстоянието по време на стопански стихии.

Основната част от вложителите сякаш по-скоро клонят към втората теза. В нейна поддръжка те сочат повишаването на благородния метал с 5.2% след решението на Англия да напусне границите на Европейски Съюз.

И до момента в който златото постоянно нараства в моменти на стопански рецесии, то не се показва изключително добре по време на подеми и повишение на склонността към риск на вложителите.

До огромна степен един от главните проблеми за вложителите в злато е, че на процедура е невероятно да се предвижда какъв ще е идващия ход в цената на благородния метал.

Злато, но черно

Поради последното, специалисти от Citi, водени от Джонатан Стъбс считат, че като цяло има една суровина, която е по-добра опция от златото. И това е " черното злато " или петролът.

" Много вложители одобряват златото като отбрана от последна инстанция. Ние обаче считаме, че съществени предпоставки с цел да извършва тази функционалност има петролът. Той е подобаващ за вложителите, които търсят в двете посоки обезпечаване, а не еднопосочно, както е при златото ", счита екипът на финансовата институция.

" Смятаме, че петролът е добра капиталова опция, както за интервали на изключване, по този начин и на включване на риска. Изключение е само средата на висок последователен риск в международен мащаб, при която златото очевидно е по-добрият избор ", разясниха още специалистите на банката.

Ако се огледа по какъв начин са се представяли златото и петролът през последните над 25 години, значително тази теза наподобява обоснована.

Няма по какъв начин да не посочим и обстоятелството, че петролът нарастна съществено от началото на годината, достигайки през май нов три и половина годишен най-много. И въпреки суровината да отстъпи от най-високите си стойности, пред нея към момента има добър пиедестал.

Експерти на щатската капиталова банка - Goldman Sachs считат, че петролът може да нарастне с още 15% по отношение на актуалните му равнища (към началото на юни). Като аргументи за това, те сочат - мощното търсене на нефт, евентуалната опция за налагане на наказания на Иран (което може да докара до понижаване на предлагането) и др.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР