Полина Паунова от Свободна Европа коментира цветисто днешната скандална ситуация.За

...
Полина Паунова от Свободна Европа коментира цветисто днешната скандална ситуация.За
Коментари Харесай

Полина Паунова: Палавият фашага Копейкин лъже, защото е оставян да лъже

Полина Паунова от " Свободна Европа " разяснява цветисто днешната скандална обстановка.

За казусът евентуално ще се приказва още дълго, тъй като е невиждан.

" Абе, Копейкин* не даде ли изявленията в излъчвания, които имат с общо с “Америка за България ”? Цяла акция.

Лъже, както и депутатите му лъгаха, че са срещу имунизациите, а се имунизираха.

Палавият фашага лъже, тъй като е оставян да лъже. И тъй като публицистите (тия, дето тичаха по този начин и по Бойко Борисов и се разотиваха от пред стаята на Движение за права и свободи, когато им споделяха “Пеевски няма да приказва ”) в този момент припкат след него по стълбите.

Впрочем, какво стана с следствията на прокуратурата, свързани с господина? "

*Копейкин е воин от една от повестите на романа на Н.В. Гогол „ Мъртви души “. Той е неработоспособен без ръка и без крайник.

„ Повест за капитан Копейкин “ споделя за воин от войната през 1812 година, който е изгубил здравето си и опцията да се препитава. Отчитайки своите заслуги пред отечеството, Копейкин се надява да получи почтена отплата за своите ръка и крайник, които е изгубил на бойното поле, отстоявайки независимостта на страната си.

Копейкин решил да се насочи към Петербург, с цел да изпроси от монарха благосклонност и компенсация за това, че е жертвал живота си. Всички благородници дават обещание да прегледат неговия случай, само че по този начин и не го вършат. Дните минават, а резултат няма. Велможите оферират на Копейкин да чака господаря, който е зад граница, на поход. След няма и два месеца афишират, че в планината имало тайфа разбойници и техен лидер е не какъв да е, а Копейкин.

С тази повест Гогол демонстрира плачевното положение на елементарните хора и в действителност оправдава своя воин, заставен да ограбва тези, които от дълго време грабят него и сходните му „ на законно съображение “.

„ Повест за капитан Копейкин “ е неразрешена от цензора Александър Никитенко, макар че след това Гогол е изявил предпочитание да го прекръсти на Пятаков.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР