Поликарбонатът е многофункционален и здрав материал, който се използва масово

...
Поликарбонатът е многофункционален и здрав материал, който се използва масово
Коментари Харесай

Плоскости от поликарбонат: За какво можете да ги използвате?

Поликарбонатът е многофункционален и здрав материал, който се употребява всеобщо в производството, строителството и в екстериора на дома. Два пъти по-лек и 250 пъти по-здрав от стъклото, той е известен негов сурогат.

Поликарбонатът е пластмаса, която е по едно и също време здрава и лека. Този материал е вандалоустойчив заради високата си резистентност на удари. В допълнение, той също е резистентен на UV лъчи, забавящ горенето. Твърдостта му разрешава да го обработвате елементарно в домашни условия.

От поликарбонат се вършат поликарбонатни плоскости, които имат безспорни преимущества. Често те са желани пред стъклото, защото са нечупливи, леки и извънредно устойчиви.
За какво можете да употребявате плоскости от поликарбонат?
Поликарбонатните плоскости имат доста приложения. Нека разгледаме някои от тях:
Навес от плоскости от поликарбонат
Можете сполучливо да ги употребявате за покривни структури и навеси. За задачата се нуждаете от поликарбонатни листове с дебелина 16 мм, предлагани и в . Можете да режете листовете, да пробивате дупки в тях, да ги боядисвате, да ги закрепвате към стената с дюбели или винтове.

Така завършеният заслон може да бъде безусловно безконечен. Материалът е устойчив на всевъзможни атмосферни условия, в това число и UV-радиация.
Оранжерия от поликарбонатни плоскости
Поликарбонатът може да бъде доста добра опция на стъклото и във връзка с оранжериите. Той е здрав, лек, изолира и предлага оптимална сигурност в и към оранжерията.

Поликарбонатът също по този начин има лимитирано пропускане на светлина, което ви дава чувство за усамотение и създава по този начин наречената дифузна светлина. Последното е положително като предварителна защита против изгаряне на растенията. А с помощта на положителната изолационна дарба, вегетационният сезон в оранжерията се изнася напред и се удължава.
Зимна градина
Зимната градина е съвършен преход сред къщата и градината, на която можете да се наслаждавате целогодишно. Не е належащо да прибягвате сред двете през зимните месеци, нит да се ограничавате в потреблението им.

Можете елементарно да изградите зимна градина с плоскости от поликарбонат, като поставите и плъзгаща врата за повече улеснение. Отделните поликарбонатни плоскости можете да позиционирате без значение един от различен. Ниският под пък ще ви обезпечи гладко прекосяване.
Остъкляване на балкони
С можете както напълно да остъклите балкона си, по този начин и единствено да добавите ветрозащита към стъкления парапет. Причините да извършите терасата си устойчива на вятър са доста. Това освен ще усили комфорта ви, когато сте там, само че и ще резервира растенията ви. Освен това по този метод вашата външна стена ще бъде по-малко изложена на дъжд и вятър и това ще има добър резултат върху вътрешния ви климат, ще понижи риска от загуба на мраз и топлота.

Поликарбонатът е доста по-безопасен от стъклото и е на практика нечуплив. Така че елементарно можете да получите качествено остъкляване на терасата и то за години напред.

Ето и главните преимущества на плоскостите от поликарбонат с един взор:

Здравина

Устойчивост

Лесна обработка

Пожароустойчивост

Устойчив цвят

Добра видимост и въпреки всичко известно усамотение.

Можете умерено да употребявате поликарбонатни плоскости за прозорците на каравани, лодки, вили и хижи. И въобще за всички обекти, които са чувствителни на вандализъм и щурм.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР