Полезните приложения на лимона Много прости неща, за които вероятно

...
Полезните приложения на лимона Много прости неща, за които вероятно
Коментари Харесай

Полезните приложения на лимона в домакинството

Полезните приложения на лимона

Много елементарни неща, за които евентуално към този момент знаете, могат да бъдат доста потребни, когато става въпрос за изцяло разчистване на дома ви – просто би трябвало да знаете верните способи за потреблението им.

Представяме ви 16 необикновени метода на приложимост на елементарния лимон. Те ще ви оказват помощ да погледнете на този кисел плод по напълно нов метод!

1.Създаване на повсеместен почистващ препарат
Залейте лимона със 150 мл. оцет и го оставете за една нощ. Добавете 150 мл. вода на сутринта. Това е! Изсипете сместа в празна бутилка със спрей и я използвайте като натурален почистващ разтвор за цялата къща.

2.Почистване на дъската за рязане
Поддържайте дъската за рязане чиста и й осигурете дълъг живот, като употребявате половин лимон като гъба и сол като ексфолиант. След като това е направено, оставете дъската за 10-15 минути, след което повторете тази процедура още веднъж.

 Полезните приложения на лимона в семейството

3.Ослепително бяло
За да стане бельото още по-бяло, накиснете го в примес от лимонен сок и сода за самун най-малко за половин час преди пране.

 Полезните приложения на лимона в семейството

4.Маникюр
Пригответе си подмладяваща вана за ноктите, с цел да ги поддържате здрави и мощни. Рецептата е доста елементарна: просто прибавете няколко капки лимонен сок към топла вода.

 Полезните приложения на лимона в семейството

5.Отстранете луничките
Лимонът също може да помогне за избелване на нежеланите лунички или възрастови петна. Просто вземете комат лимон и втривайте сока в лицето.

 Полезните приложения на лимона в семейството

6.Подобряване на храносмилането
Пиенето на чаша топла вода с лимон и мед заран на празен корем оказва помощ за възстановяване на храносмилането и усилване на имунната ви система.

 Полезните приложения на лимона в семейството

7.Премахва миризмата
Когато масата е отрупана с храна, която ще ядете на почивки, потапяйте пръстите си в купа, цялостна с вода и лимонен сок.

 Полезните приложения на лимона в семейството

8.Измиване на техниката
Опитайте се да избършете хладилника с гъба, потопена в лимонен сок и ще забравите за неприятната миризма. С помощта на лимон можете да си извършите и личен домакински освежител за въздух. Просто прибавете лимонен сок в съдомиялната машина, когато е празна и стартирайте цикъла на измиване.

 Полезните приложения на лимона в семейството

9.Отглеждане на разсад
Лимонът може да се употребява и за развъждане на разсад. Изстискайте сока и сложете семената в лимоновата половина. След това засадете разсада в земята дружно с лимона.

 Полезните приложения на лимона в семейството

10.Премахване на миризмата от обувките
Оставете пресни цитрусови кори в обувките си за една нощ, с цел да всмукват миризмите.

11.Свещник
Половинките лимон, лайм или портокал са отлични за изработката на неповторими свещници. Трябва да отстраните вътрешността и да напълните половинките с разтопен восък. И не забравяйте за фитила на свещта! Залепете го на дъното на свещника.

12.Подобряване на цялостното здраве
Комбинацията от лимонен сок и сода за самун има алкализиращи, храносмилателни и почистващи свойства. Регулира холестерола, прочиства черния дроб и ни обезпечава добра доза витамин С. Добавете чаена лъжичка сода за самун и сока на половин лимон към чаша минерална вода и пийте заран.

13.Почистване на неръждаемата стомана
Лимоновата кора и содата ще придадат искра на неръждаемата стомана.

14.Премахване на петна от горски плодове
Лимоновият сок ще ви помогне да премахнете оцветяването по кожата си. Премахването на петната от плодове по облеклата също е елементарно. Първо изплакнете дрехата в студена вода, а по-късно я накиснете в лимонен сок за няколко минути.

Вижте още: Петната по облеклата ще изчезнат с тези лесни трикове

16.Отблъсква насекомите
За да се отървете от мравките в къщата, изсипете малко лимонен сок на перваза на прозореца и покрай вратите. А, с цел да се отървете от комарите, забийте зрънца карамфил в лимон, разрязан на половина.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР