Полезни за черния дроб са и тиквените семки. Една чаша

...
Полезни за черния дроб са и тиквените семки. Една чаша
Коментари Харесай

Това Е Най-Мощният Природен Лек Срещу Цироза! Прогонва И Безсънието

Полезни за черния дроб са и тиквените семки. Една чаша изсушени и счукани семки се заливат с чаша студено пресован зехтин. На водна баня сместа се загрява до 60 градуса и се оставя да престои два часа. Сетне се прибира на мрачно и хладно за седмица. Прецежда се и от настойката се взема по една чаена лъжичка три пъти дневно половин час преди хранене.
Компотът от тиква, подсладен с мед или захар, облекчава токсикозите на ранната бременност; използва се без ограничавания и обезврежда утринното прилошаване.

Редовното чоплене на тиквени семки оказва помощ против простатит. Веднъж в годината може да се прави профилактика на простатата с тиквени семки. За задачата се взема половин кг изчистени сурови семки; семките се смилат в машинка за месо и се смесват с водна чаша течен мед. Обърканата примес се прави на топчета, които се съхраняват в ледник. Веднъж на ден се взема на гладно по едно топче с размера на орех; приемът е 30 минути преди ястие. Народни лечители настояват, че това лекуване е много мощно и не би трябвало да се прави повече от един път в годината.

Тиквата лекува отоци, оказва помощ при бъбречно каменна болест и сърдечно-съдови премеждия. При тази група здравословни проблеми най-често се ползва сок от тиква. Пие се по половин чаша на ден, като може да се смесва за по-добър усет със сок от други зеленчуци и плодове. В националните лечебни практики суровите семена се употребяват за изчистване от глисти. Изяждат се по две супени лъжици сурови семки заран на гладно и след час се взема слабително.

Варената тиква е положително средство за балансиране на съня. За лекуване на безсънието е нужно в границите на деня да се одобри два пъти по 50-60 грама от плода, а преди сън – една трета водна чаша от водата, в която е варена тиквата. Подслаждаме с мед.

Източник: Lekuva.net
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР