Полезни свойства на глицерина Може да се изненадате, но глицеринът

...
Полезни свойства на глицерина Може да се изненадате, но глицеринът
Коментари Харесай

Полезни свойства на глицерина: Ето защо трябва да го имате у дома

Полезни свойства на глицерина

Може да се изненадате, само че глицеринът е отлично средство, което може да ви помогне в най-неочакваните обстановки, като ви спести време, пари и нерви.

1.С помощта на глицерина можете да изчистите упоритите петна
Петната от боровинки могат да бъдат почистени, като втриете глицерин в петното и го оставите за един час, след което го изплакнете със солена вода!

Лесно ще почистите петната от кафе или чай, в случай че намажете петното с глицерин и сол в съответствие 1: 1. Веднага щом петното избледнее, изперете дрехата, както нормално, ръчно или в пералната машина.

2.Глицерин против прахуляк
Ако полирате мебелите от лакирано дърво и даже огледалата с глицерин, прахът няма да полепва по тях.

3.Глицеринът възвръща кожените произведения
Ако кожения диван избледнее с течение на времето (или яке, чанта …), избършете го с глицерин. Може да не възвърне първичния си тип, само че ще наподобява доста по-добре и по-нов.

4.Подът ще свети
Ако имате паркет или ламинат вкъщи, избършете го с вода и глицерин (2-3 супени лъжици глицерин на 5 литра вода). Той още веднъж ще свети!

5.Глицерин за коса
Добавяйте няколко капки глицерин към шампоана при всяко измиване и косата ще стане послушна, мека и хидратирана. Глицеринът може да се добави и към маски за коса. Това вискозно вещество попълня и хидратира косата.

6.Глицерин за ръце
Можете да намерите глицеринов крем за ръце в магазините. Той е извънредно потребен както за студените, по този начин и за горещите дни. През зимата защищава ръцете от мраз, а през лятото облекчава дразненето и сърбежа на кожата. Можете просто да поставите малко глицерин върху проблематичните и сухи елементи на ръцете си или да си извършите вана за ръце: сложете няколко капки глицерин в топла вода.

7.Глицерин за кожата на лицето
Глицеринът от дълго време се употребява в козметичната промишленост, макар еволюцията на разнообразни съставни елементи в козметиката и продължава да е известен измежду производителите. Факт е, че има неповторима дарба – бързо всмуква влагата и я съхранява за дълго време. Ако се приложи върху лицето, кожата няма да го всмуква, само че глицеринът ще сътвори незабележим пласт, който притегля микроскопичните водни молекули от въздуха и по този метод хидратира кожата.

Ако живеете на място с ниска мокрота, не използвайте глицерин и не го смесвайте с други кремове.

Вижте още: Нормализиране на кръвното налягане с запарка от лук

8.Глицерин за пети
Глицеринът може да се употребява за грижа за грубата кожа на ръцете, краката и за напукани пети. Рецептата е тествана и ефикасна. След 10 дни ще забележите фантастичните резултати! Петите ви ще станат розови, нежни и меки, а ноктите ви ще блестят.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР