Полетите на летището в Хонконг бяха подновени в тази сутринт,

...
Полетите на летището в Хонконг бяха подновени в тази сутринт,
Коментари Харесай

Поредни жестоки боеве на летището в Хонконг

Полетите на летището в Хонконг бяха възобновени в тази сутринт, след втори следващ ден на вълнения на терминалите. Хиляди протестиращи блокираха залите на летището, а на моменти имаше и конфликти с полицията, съобщи БГНЕС.

Protesters use lasers and luggage carts in an attempt to block riot police at Hong Kong airport, @PHancocksCNN reports: https://t.co/oPv991yYev pic.twitter.com/7l7lgqHmRW
— CNN International (@cnni) August 13, 2019
Протестите в Хонконг, които са придружени от от ден на ден принуждение, към този момент влязоха в 10-та си седмица.
Демонстрантите са недоволни от ерозията на свободите на жителите в града, който към този момент повече от 20 години е част от Китай, след края на английското ръководство. Те започнаха митингите поради законопроект за екстрадиция с страни, с които няма съглашение за това, тъй като го видяха като метод континентален Китай да наложи дефинитивно режима си в Хонконг.
Но митингът в Хонконг към този момент против нарушаването на съглашението известно като " една страна, две системи ", което беше реализирано сред Китай и Англия, преди Хонконг да бъде върнат в границите на Китай през 1997 година. Споразумението планува огромна степен на самостоятелност на града, която съгласно протестиращите е нарушена от сегашната администрация, последваща заповедите на Пекин.
Полицията упрекна протестиращите на летището в " принуждение и тормоз против пасажери и публицисти ". Силите за сигурност използваха пикантен спрей в опит да разгони хилядите облечени в черно протестиращи. Петима бяха задържани, с което общия брой на арестуваните от началото на митингите стана над 600.

Video exclusive: Hong Kong policeman draws pistol on protesters after being beaten with own baton #HongKongAirporthttps://t.co/37bL4frfRk pic.twitter.com/DzugRjaO1I
— The Telegraph (@Telegraph) August 13, 2019
Губернаторът на Хонконг Кари Лам, чиято оставка е едно от настояванията на недоволните сподели, че града е " хвърлен в суматоха и безпорядък " от митингите. А Пекин подлага на критика използването на рискови предмети против служителите на реда и съобщи, че дейностите на протестиращите показвали " зачатъци на тероризъм ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР