Полетите на главното летище в Хаити са масово отменени заради

...
Полетите на главното летище в Хаити са масово отменени заради
Коментари Харесай

Отмениха полетите в столицата на Хаити след масова стрелба

Полетите на основното летище в Хаити са всеобщо анулирани поради засилена пукотевица. Четирима души са били убити в полицейски сектор.

От хаитската авиолиния Sunrise Airways увериха, че са спрели " всички полети до второ разпореждане, с цел да подсигурят сигурността на пасажери, наземни екипи и на самолетите ".

Множество престрелки са били докладвани в доста елементи на столицата на Хаити Порт о Пренс в четвъртък. Стрелбата до летището " провокира вреди по някои самолети и заплаши пасажерите " на вътрешния терминал, настояват от Sunrise Airways.

Вчера American Airlines оповестиха, че са прекратили дневните си услуги сред Маями и интернационалното летище Toussaint Louverture в Порт о Пренс.

" Ще продължим да следим обстановката поради сигурността и сигурността и ще поправяме работата си съгласно потребностите ", разгласи представителят на American Airlines Лаура Масвидал.
 Лидерът на бандите в Хаити приканва за въоръжено събаряне на премиера и държавното управление
Лидерът на бандите в Хаити приканва за въоръжено събаряне на премиера и държавното управление

Въоръжени членове на групировката на Шеризие излязоха на проява във вторник

По информация от няколко медийни източника, авторитетен водач на хаитска тайфа е декларирал, че вчерашните престрелките из цялостен Порт о Пренс са се разразили за да смъкват държавното управление на премиера Ариел Хенри.

Също в четвъртък 4 души са убити, а трима са ранени по време на офанзива над полицейския сектор Бон Репос, северно от столицата.

Трима други са ранени в обособени офанзиви в столицата - един на летище, различен покрай затвор в центъра на Порт о Пренс и трети - в самия затвор.

Американското посолство в Хаити е издало сигнал за сигурност след тежка престрелка към бул. " 15 du Octobre ". От посолството акцентираха, че трафикът е бил блокиран и е била издигната укрепление на кръстовището наоколо до зданието.

Стрелбата е избухнала в същия ден, когато Ариел Хенри е бил на аудиенция в Кения, за да завърши предстоящото разполагане на. Мисията в поддръжка на страната бе упълномощена от Организация на обединените нации, като основен фактор за удържане на разрухата в Хаити. Кения непринудено се е присъединила като водеща нация в задачата.

В същото време Съединени американски щати имат намерение да допринесат с 200 милиона $ към задачата, с цел да поддържат полицията на Хаити " с планирането, разузнаването, с въздушен потенциал, връзки и здравно съоръжение и услуги ", разгласи предходната седмица държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

По данни на CNN към този момент близо 200 000 поданици са напуснали домовете си поради безразборни убийства, отвличания, палежи и изнасилвания. Близо 1 100 души са били убити, потърпевши или отвлечени единствено през януари, който беше наименуван от Организация на обединените нации най-жестокия месец от две години насам. Повече от 8 400 поданици са били жертви на принуждение през последната година, съгласно отчет от офиса на Организация на обединените нации в Хаити.

Вълните на престъпност започнаха в Хаити след  Сега публичното неодобрение е ориентирано против премиера Ариел Хенри поради неговия крах да приключи размириците. И изключително след несполучливо осъществяване на избори предишния месец под претекст, че безредието само ескалира.

В сряда на районна среща Хенри е оповестил пред водачите на останалите карибски народи, че ще организира избори не по-късно от 31 август идната година. Лидерите от районния блок CARICOM - политическа и икономическа група от 20 разрастващи се страни, са се съгласили да изпратят екип, който да оцени изборните потребности на Хаити.
 Размириците в Хаити нарастват, налагайки евакуация на лечебни заведения
Размириците в Хаити нарастват, налагайки евакуация на лечебни заведения

Това става вследствие на гибелта на основен водач на незаконна формация там
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР