Полети на изток хит за пролетта.След дълги години с почти

...
Полети на изток хит за пролетта.След дълги години с почти
Коментари Харесай

Полети на изток хит за пролетта

Полети на изток шлагер за пролетта.

След дълги години с съвсем напълно насочени на запад дестинации през тази пролет полети на изток ще са шлагер от летище София, научи „ Телеграф “.

На 20 април започва първата в историята постоянна авиолиния от София до столицата на Саудитска Арабия – Рияд.

Интересът към дестинацията е голям, защото Саудитска Арабия едвам неотдавна разгласи тактика за отваряне към света и вложения в туристическия бранш за утрояване броя на непознатите туристи до 2030 година

Традиционно страната е дестинация главно за мюсюлмански поклоннически туризъм към градовете Мека и Медина, само че от няколко години насам развива и входящия си пазар за всевъзможни култури главно към модерния и търговски насочен Рияд.

Интересът към дестинацията се ускорява и от опцията футболните почитатели да гледат онлайн Кристиано Роналдо, който неотдавна подписа контракт с локален тим.

Само няколко дни по-късно, на 29 април, за пръв път полети стартират и по новата постоянна линия до столицата на Армения – Ереван.

Столицата на Армения е следващата нова дестинация от София, обявиха от летище София. В източна посока пътуващите към този момент се възползват и от дестинацията Абу Даби, докъдето има полети три пъти седмично. От летището припомниха и че пресни нови дестинации са Стокхолм, Хамбург, Вроцлав, както и Осло.

„ Разширяването на полетната мрежа е значимо за нас, тъй като развива освен летището и самолетните компании, само че и директно оказва помощ на локалния бизнес да пораства “, разяснява шефът на летището Хесус Кабайеро.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР