Полетата и черните пътища станаха непроходими за големи бронирани маневри

...
Полетата и черните пътища станаха непроходими за големи бронирани маневри
Коментари Харесай

“Скоро ще се задъхат”. За какво се готвят на фронта в Украйна

Полетата и черните пътища станаха непроходими за огромни бронирани маневри заради неприятното време. ВСУ към този момент не вършат съществени опити за пробив на фронта, ограничавайки се до местни офанзиви. Руската войска, в противен случай, превзема самодейността в няколко бранша. За ситуацията в зоната на СВО - в материала.

Вълшебните стихии

Снежната стихия, която обхвана Украйна в понеделник вечерта, внесе корекции в хода на военните дейности. Пътищата бяха заснежени, 400 обитаеми места на следената от Киев територия в Донбас останаха без електричество, а в някои региони спря железопътното придвижване. Лошото време усложнява доставката на муниции и подкрепления, ниската облачност и изобилните превалявания затрудняват потреблението на дронове. От съветска страна картината е сходна.

Крим беше изключително обиден от бедствието, където половин милион души останаха без електричество. За благополучие ВСУ не се възползваха от обстановката и не се пробваха да изпратят диверсанти в Крим. Безпрецедентната стихия не беше удобна за сходни нападения.

Около Херсон украинският плацдарм в Кринки беше изцяло отсечен от десния бряг и бойците, които се откриха там, не могат да изискат артилерийска поддръжка.

Руските войски нанесоха няколко ефикасни удара и си върнаха някои позиции. Въпреки това предмостието остава.

На изток, към Запорожие, ВСУ към момента се пробват да пробият защитата при Вербовое и Работино, само че попадат в контраатаки и отстъпват със загуби. Киев не съумя да стигне до Токмак и по-късно до Бердянск и Мелитопол, с цел да прекъсне сухопътния мост към Крим.

Позиционни борби

Около Южнодонецк няма основни промени. В края на лятото ВСУ въпреки всичко прерязаха Времевския перваз на границата на Запорожка област и ДНР, окупирайки няколко села, които бяха изцяло унищожени. Опитаха се да изравнят фронта по Уледар, само че заседнаха в триъгълника Новодонецкое-Новомайорское-Кременчик. Руските войски нападат северозападно от Старомайорское. В резултат на това борбите получиха позиционен темперамент.

В Донецко направление има нахлуване, съпроводено от непрекъснати артилерийски и въздушни удари. Така, съгласно Министерството на защитата, в региона на Красногоровка е била унищожена скъпа украинска станция за радиоелектронна битка „ Буковел-АД ”. Сега нещата са по-прости за съветските оператори на дронове.

Близо до Артьомовск не престават боевете по линията Клещеевка-Курдюмовка-Андреевка. Киев към момента управлява част от височините към тези обитаеми места, което разрешава да се държат под огневи надзор най-близките направления. Руските елементи се укрепиха в Клещеевка, само че обстановката тук съвсем не се е трансформирала от доста седмици.

Около Луганск не престават настъпващите боеве в Серебрянския горски регион. В региона на Купянск съветските войски леко напреднаха в региона на Синковка. Те употребяват тактиката на дейна отбрана - заемат позиции при контраатаки. И залавят опорна точка след опорна точка.

Зимни вероятности

Като цяло Украйна загуби самодейността - това признават и в Киев. Украинските въоръжени сили минават в защита в очакване на зимната атака на съветските войски. Украинското разузнаване показа отчет, в който се твърди, че офанзивата ще бъде прикрита от стотици ракетни удари по оборудванията на енергийната инфраструктура.

Затова Киев небрежно се пробва да сътвори аналози на „ линията Суровикин “. Самите украинци обаче не са сигурни, че ще оказват помощ. Американският канал “Ей-Би-Си Нюз ” цитира генерал-лейтенант Сергей Наев, който счита, че спорът може да се разпростре отвън източната и южната част на страната. Той показва, че Русия продължава да усилва производството на оръжия и да развива военни технологии.

" Украинската войска е като айсберг, който плува и се топи. Сега тя доближи сериозна точка, когато превъзходството на съветските въоръжени сили е изцяло явно. Появиха се запаси, които могат да бъдат употребявани. Украинският военачалник прелестно схваща, че до края на годината съотношението ще се промени, по тази причина си прави обосновани заключения ”, разяснява политологът Алексей Подберезкин.

Западът също си прави заключения. Европейските и американските медии все по-често пишат за минусите на ВСУ, за проблемите, с които се сблъскват военните на фронта и в тила. Те означават ниското равнище на подготовка на мобилизираните - в най-хубавия случай те се образоват две седмици. Средната им възраст е 40-50 години. Наблюдава се изострен дефицит на младши команден състав.

Всичко това, съчетано с ниския военен дух след несполучливото нахлуване, слага Киев в много сложна позиция. Особено в случай че си спомните, че съветският капацитет е в пъти по-голям от украинския.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР