Полет на авиокомпания Southwest Airlines се върна в Денвър, след

...
Полет на авиокомпания Southwest Airlines се върна в Денвър, след
Коментари Харесай

Самолет на Boeing кацна аварийно заради паднал капак на двигателя

Полет на самолетна компания Southwest Airlines се върна в Денвър, откакто по време на политане падна капакът на мотора, заяви Федералната авиационна администрация - последният от поредицата произшествия, свързани с сигурността на самолетите Boeing, съобщи Агенция Франс Прес.

В изказването на FAA се споделя, че полет 3695 на Southwest Airlines, пътнически аероплан Boeing 737-800, се е приземил назад на интернационалното летище в Денвър, " откакто екипажът е съобщил, че капакът на мотора е паднал по време на политане и е блъснал крилото на самолета ".

Самолетът, който е изхвърчал в 8,15 ч. на 7 април и е пътувал за Хюстън, е бил изтеглен до изхода след кацането и FAA ще проверява случая, оповестиха от американската авиационна работа.

Си Ен Ен, Ей Би Си и други американски малките екрани излъчиха трагични видеозаписи, направени от пасажери, на които се вижда по какъв начин част от обтекателя виси и се люлее от вятъра.

" Нека да продължим и да обявим изключителна обстановка за Southwest 3695 и бихме желали неотложно да се върнем ", споделил член на екипажа, който цитира радиопредавания с ръководителя на въздушното придвижване. " Имаме парче от капака на мотора, което виси ".

Southwest разказа случая като " машинален проблем " и съобщи, че полетът се е приземил наред, а пасажерите са презаверени на други полети.

" Извинихме се на тези Клиенти за неудобството от закъснението им и нашите екипи по поддръжката преглеждат самолета. Поставяме като най-голям приоритет крайната сигурност за нашите клиенти и чиновници ", съобщи представител.

Производителят на самолети претърпя поредност от проблеми с сигурността през последните години, в това число съдбовните произшествия на самолети 737 MAX на Lion Air и Ethiopian Airlines през 2018 година и 2019 година, при които починаха повече от 350 души.

Производителят също по този начин към момента се възвръща от съвсем пагубния случай през януари, когато панел на фюзелажа на аероплан Boeing 737 MAX 9 на Alaska Airlines се взриви по време на полет в Съединени американски щати.

През март аероплан Boeing 777, пътуващ за Япония, трябваше да кацне спешно, когато колело падна по време на политане и се приземи на паркинг на интернационалното летище в Сан Франциско.

Миналия месец американските регулаторни органи дадоха на Boeing 90 дни, с цел да показа проект за решение на проблемите с контрола на качеството, като ръководителят на FAA съобщи, че компанията би трябвало да " се ангажира с действителни и дълбоки усъвършенствания ".

Проблемите с сигурността, които се появиха на първите страници на вестниците, трансфораха компанията в постоянно срещан обект на рецензии в обществените медии. " Когато една врата се затваря, друга се отваря ". - Boeing ", гласи единствено една от многото известни смешки и мемета за производителя.

Междувременно основният прокурор на Тексас стартира предишния месец следствие на доставчика на Boeing Spirit AeroSystems по отношение на повтарящи се проблеми с някои елементи, които той доставя на американския авиационен колос.

Spirit AeroSystems създава фюзелажи и други огромни самолетни елементи, в това число за самолетите 737 на Boeing.

Съобщението на основния прокурор на Тексас Кен Пакстън пристигна единствено няколко дни, откакто Boeing съобщи, че някои от висшите му ръководители, в това число основният изпълнителен шеф Дейв Калхун, напущат компанията, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР