Полет на авиокомпания Air France от Париж до Лос Анджелис

...
Полет на авиокомпания Air France от Париж до Лос Анджелис
Коментари Харесай

Двигател на самолет на Air France блокира над Атлантическия океан

Полет на самолетна компания Air France от Париж до Лос Анджелис претърпя изключителни промени, откакто самолетът изгуби част от единия си мотор, до момента в който летеше над Атлантическия океан, предава Би Би Си.

Пилотът на машината Airbus A380 е направил неотложно отклонение от маршрута и е приземил самолета в Канада, откакто казусът е бил регистриран западно от Грендландия.

Никой не е потърпевш при случая в събота, само че пасажерите са останали на борда часове след приземяването в Канада. Те са били 496 души, дружно с 24-членен екипаж, уточни представителят на Air France пред Агенция Франс Прес. 

Дейвид Ремър, някогашен самолетен монтьор, е бил на борда. Той описа пред Би Би Си, че по негови наблюдения проблемът се дължи на блокиране на работата на външно витло. По думите му е имало ненадейно разклащане на самолета, последвано от мощен звук - изгърмяване, което е провокирало суматоха измежду пасажерите. Ремър признава, че закратко е помислил, че самолетът ще катастрофира. 30 секунди по-късно паниката му е била разсеяна, откакто самолетът се е нормализирал в полета. Пилотите доста бързо са изключили засегнатия мотор. 

Самолетът е летял към 1 час с три мотора, преди да стигне летище Гуус Бей в Лабрадор, източна Канада, и да се приземи спешно. Пътниците са били арестувани на борда в Канада, защото летищните екипи не са били готови да ремонтират Airbus A380. Ремър споделя, че им е било обявено, че два самолета на Air France - 777 са били изпратени от Монреал, с цел да ги вземат.

По думите му не е евентуално случаят да се дължи на влизане в мотора на птица, тъй като птиците не летят на такава огромна височина. 

В изказване от Air France удостоверяват, че е имало съществени вреди по единия мотор и че екипажът се е справил с този сериозен случай съвършено. 

Друг пасажер споделя пред Би Би Си, че екипажът е работил крепко по казуса и дълго време. Той споделя, че хората са били снабдени с храна, а капитанът на самолета е излязъл да приказва персонално с пасажерите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР