Пол Пелоси, съпруг на бившия председател на Камарата на представителите

...
Пол Пелоси, съпруг на бившия председател на Камарата на представителите
Коментари Харесай

Пол Пелоси застава пред съда срещу предполагаемия нападател

Пол Пелоси, брачен партньор на някогашния ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, е свидетелствал против мъж, упрекнат в нападението му в Сан Франциско вкъщи предходната година.

Предполагаемият нападател, Дейвид Депап, е изправен пред две обвинявания, в това число опит за похищение на федерален чиновник. Той не се признава за отговорен.

Г-н Депап е бил стимулиран от конспирации към госпожа Пелоси, сподели неговият юрист.

Г-н Пелоси сподели, че господин Депап е търсил брачната половинка си, която съгласно него „ е трябвало да изведе “ по време на офанзивата.

" Той сподели, че тя е лидер на глутницата, той трябваше да я изведе, той щеше да я чака ", сподели господин Пелоси пред съда. „ Той щеше да ме върже и да я очаквам. “

83-годишният също си спомня, че се е събудил и е видял господин ДеПейп „ да стои на вратата ".

" Беше голям потрес да го виждам, да виждам чука и връзките ", добави той. " Разбрах, че съм в сериозна заплаха. Опитах се да запазя допустимо най-спокойно. "

Г-н DePape е изправен пред до 20 години затвор за обвиняване в опит за похищение, както и спомагателни 30 години за нахлуване против член на фамилията на федерален чиновник.

След случая господин Пелоси прекара шест дни в болница. Освен фрактура на черепа, той е с пострадвания на ръката и дланта.

Според правосъдните документи, господин DePape е нахлул с чук в дома на Пелоси на 28 октомври предходната година. След като влезе вътре, той изиска госпожа Пелоси, която не беше у дома по това време.

Полицаи, отговарящи на позвъняването на 911 от господин Пелоси, откриха и двамата мъже да стискат чук.

Процесът против нападателя извежда Пол Пелоси в центъра на сцената. Десетилетията на Нанси Пелоси като политическа мощ

Когато беше помолен да хвърли оръжието, господин Депап ненадейно замахна с чука към господин Пелоси, преди да бъде обуздан от офицери. Цялата среща беше уловена на запис на телесна камера, излъчен в съда в понеделник.

Г-н Пелоси сподели пред съда, че се е опитвал да изхвърли случая от мозъка си в миналото от.

" Не съм обсъждал този случай с никого. И насърчих фамилията си да не го прави ", сподели той. „ Опитах се да го изхвърля от мозъка си. Говорих за това едвам на срещата [на прокурора] с вас и вашите сътрудници. Направих допустимо най-хубавото изпитание, с цел да не го претърпявам още веднъж. “

По-рано в понеделник правосъдните заседатели изслушаха няколко служители на реда, които са видели фрагменти от случая или са събрали електрониката, носена от господин DePape. Един от очевидците, специфичен сътрудник на ФБР, свидетелства, че на записа се вижда по какъв начин господин Депап удря господин Пелоси три пъти.

В съда предходната седмица публичният бранител на господин Депап, Джоди Линкър, сподели на правосъдните заседатели, че клиентът му има вяра на теориите на конспирацията с „ всяка унция от своето създание “, само че не е бил стимулирани от политическия статус на госпожа Пелоси.

Прокурорите обаче настояват, че господин Депап е търсил госпожа Пелоси като част от „ проект за принуждение “. Когато бил задържан, той имал ципове и тиксо в себе си.

Твърди се, че след случая господин Депап е споделил на проверяващите, че има „ лист с цели “ и е възнамерявал да задържи госпожа Пелоси в плен и да й счупи „ капачките на коленете “, в случай че го направи не разкрива " истината ". Той я назова " водач на глутницата неистини ".

Г-н DePape също е изправен пред обособени държавни обвинявания, произлизащи от случая, в това число опит за ликвидиране, нахлуване със смъртоносно оръжие и кражба с щурм в жилище.

Той може да получи пожизнен затвор, в случай че бъде приет за отговорен по по-сериозните обвинявания. Той не се признава за отговорен.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР