Миналия юни, когато Комисията по ценни книжа и борси на

...
Миналия юни, когато Комисията по ценни книжа и борси на
Коментари Харесай

Кой се страхува от SEC? Не Robinhood инвеститори

Миналия юни, когато Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати разкри правосъдни каузи против крипто тържищата Binance и Coinbase, реакцията на пазара беше бърза и брутална. Инвеститорите изтеглиха близо $800 милиона активи от Binance за един ден, до момента в който Coinbase загуби повече от една пета от пазарната си стойност през седмицата след оповестението на новината.

Бързо напред 11 месеца и репресиите на SEC против крипто промишлеността продължава да се развива бързо. Robinhood е последната му цел. Брокерската компания за търговия на дребно съобщи в декларация предходната седмица, че SEC е изпратила на своя крипто отдел по този начин нареченото уведомление на Wells. Това всъщност е предизвестие, че се готви да предприеме правни дейности. Компаниите, които получават вести на Wells, имат право да отговорят и да аргументират за какво не са нарушили закона.

Но този път вложителите подцениха новината. Акциите на Robinhood съвсем не помръднаха денем. Липсата на пазарен конвулсия е показателна.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР