Покушението над словашкия премиер Роберт Фицо има политически мотив.Такова мнение

...
Покушението над словашкия премиер Роберт Фицо има политически мотив.Такова мнение
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Покушението над словашкия премиер има политически мотив

Покушението над словашкия министър председател Роберт Фицо има политически претекст.

Такова мнение изрече пред БНР Милен Керемедчиев – някогашен заместник-министър на външните работи и на стопанската система.

" Вижда се, че този човек е отишъл напълно целеустремено да извърши политическо ликвидиране. Видимо е, че той не е имал предпочитание за заплашване или някакви други настроения, а е отишъл квалифициран, с цялостното разбиране и за следствията от осъществяването на такова действие. Стрелбата от толкоз близко разстояние и толкоз огромен брой изстрели демонстрират, че този човек е бил твърдо решен да убие министър-председателя на Словакия ", разяснява той.

В предаването " Преди всички " Керемедчиев означи гневната антиевропейска и проруска политика на Фицо. И още:

" Във вътрешнополитически проект напрежението в страната беше като в тенджера под налягане. Правителството на премиера Фицо направи много законодателни промени, които извадиха на улицата голям брой словашки жители. В своя финален мандат той пое по един много властнически път на ръководство вид Виктор Орбан и " Фидес " в Унгария, където се вижда, че митингите стават все по-многобройни. Същото е положението и в Словакия ".

Според него този атентат е в резултат на прочувственото експлоадиране на един човек. " Но то е насъбрано от месеци и години политическо напрежение ", акцентира Милен Керемедчиев. По думите му напрежението от антимигрантските настроения и помощта за Украйна стартира да става общоевропейски проблем и стартира да ескалира до невиждани равнища. Тази реторика ще бъде водеща на идните избори, счита той и добави:

" Разделението и напрежението в европейските общества доближават до своя разцвет ".

Керемедчиев не счита, че ще има утешение до европейските избори, а и след тях. Според него подобен вид напрежения ще виждаме във от ден на ден европейски градове преди изборите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР