Покупката на кола на старо винаги крие рискове. Ако сте

...
Покупката на кола на старо винаги крие рискове. Ако сте
Коментари Харесай

5 грешки при покупка на употребяван автомобил

Покупката на кола на остаряло постоянно крие опасности. Ако сте се решили на такава стъпка, а у нас за жалост това е процедура, то неизбежно би трябвало да знаете, че рискът да се сдобиете с проблематичен автомобил не е по никакъв начин дребен. Основният плюс при покупката на автомобил "втора ръка ", несъмнено е цената.

Иначе, що се касае до колите създадени след 2000 година, е добре известно, че те не са дълговечни, каквито бяха по-старите немски и японски машини. Тоест, когато станете горделив притежател на 6-7 или повече годишна кола, то проблемите при нея занапред стартират. Сега ще ви разкажем за някои съществени неточности, които се позволяват при покупката на използвана кола.

Недостатъчни финанси

 Ако сте си харесали кола на остаряло, само че не ви доближават парите, нашият съвет е да отложите покупката. Не търсете заеми, заеми и така нататък, тъй като даже и да съберете нужната сума, след покупката съвсем несъмнено ще се наложат поправки, някои от които могат да бъдат много скъпи.

Без техническа експертиза

 Поговорката "Стара кола и млада жена са на шанс " е безусловно вярна, само че все пак ви съветваме да ревизирате автомобила, преди да го купите. Колкото по-щателна е инспекцията, толкоз повече ще разберете за скритите проблеми на автомобила. Става дума, както за компютърна диагностика, по този начин и за обзор от занаятчия, на който имате доверие.

Бърз тест

 Ако възнамерявате да карате колата, която ще купувате най-малко пет години, то не се задоволявайте единствено с бърз тест в региона на автокъщата. За да усетите всички скърцания, потропвания и най-много това, дали колата ви пасва за задачите, за които я взимате, то е належащо да я покарате най-малко час. Това за жалост е невероятно да се случи при огромна част от търговците на използвани коли, само че нашият съвет е - настоявайте.

Изгоден бартер

 Ако желаете да се избавите от вашата остаряла кола и да вземете някоя по-нова, явлението "бартер " е постоянно практикувано у нас. Трябва да знаете обаче, че когато един търговец е податлив на бартер, в доста от случаите той ви предлага кола, която е от така наречен вид "трудно продаваеми ". С други думи допустимо е тя да не е напълно наред. Затова пробвайте първо да продадете колата си и по-късно започнете с избора на идната.

"Бяла лястовица " или "екзотика "

 Тези термини се употребяват за коли, които не са изключително публикувани на територията ни или пък са мощно модифицирани. За мнозина обаче тъкмо такива коли са свързани с техните фантазии и по този начин си доставят една огромна наслада в живота. Ако решавате със сърцето, а не с главата, то би трябвало да знаете, че по-вероятно е да чакате дълго за някоя аварийна част и също така тя да се окаже много по-скъпа от аналогичните аварийни елементи на по-конвенционалните коли. Но както се споделя "Кеф цена няма ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР