Покривът на сградата на БАН в Пловдив от години е

...
Покривът на сградата на БАН в Пловдив от години е
Коментари Харесай

Тече покривът на БАН в Пловдив, мерят количество валежи по работни помещения

Покривът на постройката на Българска академия на науките в Пловдив от години е повреден и при неприятно време тече щедро. За това алармират наематели на част от пространствата там, измежду които и Енергийната организация.

Експертите на организацията са обезпокоени, че скъпоструващата им инсталация е сложена в риск.

" Ние се наематели повече от 10 години, това е едно редовно безхаберие, неремонтиране на покрива. В последна сметка сътрудниците метеоролози вкараха един нов параметър - количество превалявания по работни пространства. Последното измерено количество беше над 60 мм на квадратен метър за работно помещение ", изясни Лияна Аджарова - изпълнителен шеф на Енергийна организация Пловдив, пред.

По думите ѝ понякога се прави непълен ремонт, само че той не е ефикасен. В постройката с изключение на Енергийната организация работят и три института - по метеорология и хидрология, по микробиология и този по органична химия. Всички те правят вътрешни поправки със лични средства, само че не могат да създадат главния ремонт на покрива.

Сградата се стопанисва от института по роботика към Българска академия на науките. Директорът ѝ доцент Август Иванов съобщи, че преди седмица подпокривното пространство е било разтребено. Той е безапелационен, че в бюджета на Българска академия на науките няма планувани средства за коригиране на покрива.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР