Покрай случая с фалиралия кипърски застраховател Олимпик едно име витае

...
Покрай случая с фалиралия кипърски застраховател Олимпик едно име витае
Коментари Харесай

Испанският регулатор е спрял дейността на собственика на Олимпик още през 2015-а

Покрай случая с банкрутиралия кипърски осигурител " Олимпик " едно име витае в публичното пространство: Диего Гонзалес Алфонсо.

Испанският жител е едноличен притежател на капитала на компанията, което беше доказано и от българската Комисия за финансов контрол. Бизнесменът държи контрола в застрахователя посредством своето люксембургско сдружение Hispakol, което е благосъстоятелност пък на панамска компания.

Това обаче надалеч не му е единственият финансов бизнес. Проверка на вестник " Труд " сподели, че активността на Диего Гонзалес Алонсо е доста разнообразна и забавна и слага въпроса по какъв начин " Олимпик " е получил лиценз в Кипър.

Испанецът има и застрахователно сдружение в Бразилия, което също оперира под марката " Олимпик ". Той има бизнес и в Санто Доминго - столицата на Доминиканската република. Според осведомителни организации в Кипър испанецът развива застрахователна активност и на Коморските острови в Индийския океан.

За похлупак на това през 2015 година негов капиталов медиатор в Испания - JD Business Capital, остава без лиценз, откакто локалният регулаторен орган го лишава поради подозрения в злоупотреби.

Така на процедура един подозрителен състезател на финансовия пазар минава през две европейски страни, където получава право да оперира, а най-после влиза и в трета, където в последна сметка ощетява 200 000 консуматори. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР