Покрай дни на чудене ще дойде ли Володимир Зеленски или

...
Покрай дни на чудене ще дойде ли Володимир Зеленски или
Коментари Харесай

Поп-фолкът се настани и на гроба на Вазов

Покрай дни на чудене ще пристигна ли Володимир Зеленски или не и към този момент формалната му аудиенция у нас през вчерашния ден, в медийното пространство някак си се изгубиха множеството реакции след поп-фолк песента с видеоклип, сниман на гроба на Иван Вазов.

Песента извършва Андреа, във видеоклипа- още веднъж Андреа, тъжна и мрачна, лежи и тъгува над гроба на Патриарха на българската литература. В рамките на 3-минутното, черно-бяло видео поп-фолк певицата влиза в печалната роля, само че за какво?

Според описанието под песента, качена във видеоплатформата Youtube, тя е в памет на прабабата на Андреа.

" Снимахме клипа на гроба на Иван Вазов, който преди почти 100 години сподели на прабаба ми Ана, че би трябвало да продължи да пее. И даде роза, когато пееше в " Ренесанс " и заместваше Мими Балканска (...) Но прародител не даде! Каза, че певиците не са почтени дами. Аз направих този кавър за теб! "

Всъщност кавърът е на ария, придобила напоследък много популярност, на име " DŽANUM ". От деня на качването, 1 юли, версията на Андреа е към този момент с 66 хиляди гледания.

Реакция пристигна и от Александър Симов, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия:

" В началото си помислих, че не съм чул вярно. Винаги съм считал, че най-малко по едно нещо можем да имаме единодушие в тази страна - за това, че Вазов е книжовен патриарх, на който изискуем най-малко обикновено почитание, респект и поклонение. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР